Ketil Bjørnstad

Ketil Bjørnstad har vært en av Norges mest produktive kunstnere siden debuten med parallelle karrierer både som forfatter, komponist og musiker. Han har så langt utgitt over 50 album og mer enn 30 bøker, og har et stort både lesende og lyttende publikum både hjemme i Norge og ute i Europa. Han har skrevet rockeoperaer, ballettmusikk og hans musikk har blitt brukt i filmer av bl.a Ken Loach og Jean-Luc Godard. Bjørnstad ble utdannet som klassisk pianist og studerte med…

Sorter etter:

Ketil Bjørnstad har vært en av Norges mest produktive kunstnere siden debuten med parallelle karrierer både som forfatter, komponist og musiker. Han har så langt utgitt over 50 album og mer enn 30 bøker, og har et stort både lesende og lyttende publikum både hjemme i Norge og ute i Europa.
Han har skrevet rockeoperaer, ballettmusikk og hans musikk har blitt brukt i filmer av bl.a Ken Loach og Jean-Luc Godard. Bjørnstad ble utdannet som klassisk pianist og studerte med bl.a. Amalie Christie og Robert Riefling, foruten studier i London og Paris. Allerede 16 år gammel debuterte han som konsertpianist med Bela Bartoks tredje klaverkonsert. Etter hvert kom Bjørnstad i kontakt med Club 7 miljøet og beveget seg mot jazz og rock, i nært samarbeid med bl.a. gitaristen Terje Rypdal, bassisten Arild Andersen, trommeslageren Jon Christensen og den amerikanske cellisten David Darling.