Ketil Bjørnstad / Eva Bjerga Haugen / Kjersti Annesdatter Skomsvold

KETIL BJØRNSTAD: Hun som kjenner tristheten ved ting (prolog) · Hår eller håp · Glassuglen · Som om tiden ikke finnes · Hun skriver i lyset · Historien (instrumental) · Gjennom skogen · Ingen · Et slags adjøtegn · Hun plukker sorger ·mer… Slør (instrumental) · m verden går under · Alle kan forandre mening · Oljelampen · Hun som kjenner tristheten ved ting (epilog) ·

Ketil Bjørnstad, piano · Eva Bjerga Haugen, vocals

Bjørnstad har tonesatt de bejublede forfatteren Kjersti Annesdatter Skomsvolds tekster, og fremfører sammen med supertalentet Eva Bjerga Haugen.

kr 139

Sjanger: Norwegian lyrics

Hun som kjenner tristheten til ting

Tonesettinger av poesi og andre littærere forelegg er en egen, ikke ubetydelig, kategori i musiker, komponist og forfatter Ketil Bjørnstads omfattende diskografi. Mest kjent er kanskje hans utgivelser med tonesettinger av Harry Martinsson, Knut Hamsun, John Donne og Edvard Munch.
Tidligere i år slapp han det kritikerroste albumet “A Suite Of Poems” med Anneli Drecker (Bel Canto, Røyksopp, a-ha) på ECM, der han hadde tonesatt dikt av Lars Saabye Christensen. – En utgivelse som fikk mye oppmerksomhet og fikk kritikerne til å hente frem superlativene.
På “Hun som kjenner tristheten til ting” er det den bejublede forfatteren Kjersti Annesdatter Skomsvolds tekster han har tonesatt og fremfører sammen med supertalentet Eva Bjerga Haugen.

More

Tonesettinger av poesi og andre littærere forelegg er en egen, ikke ubetydelig, kategori i musiker, komponist og forfatter Ketil Bjørnstads omfattende diskografi. Mest kjent er kanskje hans utgivelser med tonesettinger av Harry Martinsson, Knut Hamsun, John Donne og Edvard Munch.

Tidligere i å slapp han det kritikerroste albumet “A Suite Of Poems” med Anneli Drecker (Bel Canto, Røyksopp, a-ha) på ECM, der han hadde tonesatt dikt av Lars Saabye Christensen. – En utgivelse som fikk mye oppmerksomhet og fikk kritikerne til å hente frem superlativene.

Kjersti Annesdatter Skomsvold

Kjersti Annesdatter Skomsvold debuterte i 2009 med romanen «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg», utgitt på Forlaget Oktober. For denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris for 2009, og den ble kortlistet til International IMPAC Dublin Literary Award 2013. Hun har senere utgitt en diktsamling og flere romaner. Bøkene er oversatt til mer enn 20 språk, og utkommer blant annet i USA, Storbritannia, Russland, Kina, Tyskland og Frankrike.

Litt trist matematikk

Bjørnstad tonesatte et utvalg av tekstene til Skomsvolds eneste diktsamling "Litt trist matematikk" (Oktober 2013) og lette i flere år etter den perfekte vokalisten for dette prosjektet. Da han samarbeidet med Eva Bjerga Haugen høsten 2016, skjønte han at Eva var en helt unik sanger som hadde de beste forutsetninger for å kunne fremføre nettopp en sangsyklus som denne. Albumet ble noen måneder senere spilt inn i Rainbow Studio med Jan Erik Kongshaug ved spakene.

Biografier:

Eva Kristine Bjerga Haugen er jazzvokalist, musiker og låtskriver og underviser i jazzvokal og i vokalensemble ved Jazzlinjen på Universtetet i Stavanger. Hun debuterte som klassisk pianist med Norsk Kringkastingsorkester i en alder av 15 år, men gikk etter hvert over til fransk- og jazzstudier. Hun er en sanger som ubesværet hopper mellom ulike sjanger. Hun har bidratt i en teaterforestilling om Marlene Dietrich og Edith Piaf og har samarbeidet med Espen Eriksen Trio og er med i prosjektene Amigo Tom, Cirrus og Song Circus – for å nevne noen få.
Ketil Bjørnstad har vært en av Norges mest produktive kunstnere siden debuten som pianist bare 16 år gammel, med parallelle karrierer både som forfatter, komponist og musiker. Han har så langt utgitt over 60 album og mer enn 40 bøker, og har et stort både lesende og lyttende publikum både hjemme i Norge og ute i Europa. Han har skrevet rockeoperaer, ballettmusikk og hans musikk har blitt brukt i filmer av bla annet Ken Loach og Jean-Luc Godard.

Utgivelsesdato: 02.11.2018

EAN : 7033662045853

Katalognummer: GRCD4585

Priskategori : CD