Im Treibhaus – Håkon Kornstad Trio

A vucchella · Di tu se fedele · Im Treibhaus · Apri la tua finestra! · Vainement ma bien aimée · Stambogsrim ·mer… Nana

Håkon Kornstad, saxophone, vocal · Frode Haltli, accordeon · Mats Eilertsen, double bass

– "Jeg føler meg som en slags musikalsk gartner, som setter sammen stilarter, pleier og steller med dem, og lar dem gro fram som noe nytt."

kr 139

Clear selection

I drivhuset Endelig kommer oppfølgeren til Håkon Kornstads kritikerroste Tenor Battle fra 2015! Albumets tittel Im Treibhaus (I drivhuset) er også tittelen på en sang fra den tyske operakomponisten Richard Wagners syklus Wesendonck-Lieder, og speiler trioens originale sammensetning av klassisk musikk og jazz. Starten på Kornstads eksperimentelle drivhus oppsto da han som 32-årig, veletablert jazzsaxofonist oppdaget opera. Dette førte til en plutselig pasjon for klassisk musikk og studier ved Operahøgskolen, og har nå vokst videre til en musikalsk stilart han er helt alene om i verden, og som publikum for alvor er i ferd med å få ørene opp for. Sammen med Frode Haltli på akkordion og Mats Eilertsen på kontrabass, nytolker Håkon Kornstad sanger og operaarier av blant andre Schubert, Verdi, Grieg, Mascagni og Tosti. ”Alt er lov i 2018, så lenge det berører, og det vi gjør i trioen er et slags innspill til hvordan musikkhistorien kan forvaltes videre. Vi kan redigere fritt, og sette sammen fritt, men vi gjør det selvsagt med kjærlighet og respekt for opprinnelsen”, sier Kornstad.

Les mer

Senhøstens overraskelse for musikkelskere: Plutselig kommer oppfølgeren til Håkon Kornstads kritikerroste Tenor Battle fra 2015, og saxofonisten og tenorsangeren varsler enda flere overraskelser oppunder jul.

Operafrelst jazzmusiker

For ni år siden fikk den dengang unge jazzsaxofonisten med en gryende internasjonal karriere bakoversveis da han hørte opera for første gang i New York. Det som førte til en av skandinavisk jazz mest profilerte unge musikeres plutselige pasjon for klassisk musikk og studier ved Operahøgskolen, har nå vokst videre til en musikalsk stilart han er helt alene om i verden, og som publikum for alvor er i ferd med å få ørene opp for. – Det er denne veien musikken går, spør du meg. Uttrykket «moderne» er over hundre år gammelt, og det er nå like lenge siden Coltrane og Stravinskij herjet, som det er fra deres tid tilbake til romantikken. Alt er lov i 2018, så lenge det berører, og det vi gjør i trioen er et slags innspill til hvordan musikkhistorien kan forvaltes videre. Vi kan redigere fritt, og sette sammen fritt, men vi gjør det selvsagt med kjærlighet og respekt for opprinnelsen, sier Kornstad.

Nytolkninger av klassiske verk

Sammen med Frode Haltli på akkordion og Mats Eilertsen på kontrabass, nytolker Håkon Kornstad sanger og operaarier av blant andre Schubert, Verdi, Grieg, Mascagni og Tosti. Utvalget skjer i fellesskap, og arrangeringen skjer spontant, forklarer han. – Noen komposisjoner bare virker, og snakker direkte med musikantene i oss. Andre trenger mer arbeid, redigering og arrangering for å funke i vårt uttrykk. Og så er det selvsagt noen som ikke kommer til å fungere, samme hvordan vi vrir og vrenger på dem. Men jeg er veldig fornøyd med det utvalget vi fant til denne plata. Den er på mange måter blitt mer opera og mer jazz på samme tid enn noe jeg har laget tidligere.

Drivhusmodellen

Håkon Kornstads drivhusmodell handler også om hvordan en klassisk sangstemme må dyrkes fram, og lures dit den vil gå. Den har vokst betraktelig siden Tenor Battle for tre år siden. – Nå prøvesynger jeg for operaroller i fullt alvor. Jeg gir meg ikke før jeg har en rolle. Det trenger ikke være på La Scala, det kan godt være i Brumunddal, det er musikken som er viktigst, sier Kornstad. Og de andre overraskelsene? –Det har kanskje noe med jul å gjøre. Men det finnes nok julekonserter nå, så det er nok ikke dét. Jeg får si som de i Ex on the beach: Følg med i sosiale medier!, avslutter han.

Edvard Grieg |Francesco Paolo Tosti |Franz Schubert |Frode Haltli |Giuseppe Verdi |Håkon Kornstad |Håkon Kornstad Trio |Kåre Chr Vestrheim |Manuel de Falla |Mats Eilertsen |Pietro Mascagni |Richard Wagner

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662046034

Katalognummer: GRCD4603

Priskategori : CD