Haddy – Nattblomst – Haddy Njie

HADDY NJIE: Neste gang-sang · April i Mehamn · Nattblomst · Over Oslo · Prins · Svanesang · Trøst · Kjærlighetsbrev · Vintersang · HADDY NJIE, ØRNULV SNORTHEIM: Ny melodi
FREDRIK LYNGÅS PEDERSEN, HADDY NJIE: Kom inn! · Sammen hjemmer…
·

Haddy · Ørnulv Snortheim · Bernt André Moen · Tor Egil Kreken · Paulin Skoglund Voss · Olav Mjelva · Øystein Bergsvik · Camilla Tømta

Tekster og melodier er Haddys egne.

kr 139

Haddy – Nattblomst

«Nattblomst» er Haddys første album på norsk. Tekster og melodier er Haddys egne.Mesteparten av albumet er spilt inn i uthuset til gitarist og produsent Ørnulv Snortheim, som Haddy har jobbet sammen med i ti år. Albumet har blitt til en viseplate og det er i visene Haddy selv føler seg hjemme, men man kan også finne elementer av både blues-, folk- og pop.

Haddy er godt kjent for mange fra de utallige store direktesendingene hun har ledet, fra Eurovision Song Contest og Idrettsgallaer, til Grunnlovsjubileum, TV-aksjoner og Minnemarkering for 22.juli.

Samtidig jobber hun som journalist, sanger og låtskriver. Hun har gitt ut tre album før «Nattblomst», alle på engelsk – i tillegg til å ha vært spaltist i Dagbladet, gitt ut en barnebok og skrevet teaterstykke for ungdom.

Les mer

«Nattblomst» er Haddys første album på norsk.

Hører hjemme i visene

Mesteparten av «Nattblomst» er spilt inn i Dakkota Studio på Hamar, i uthuset til gitarist og produsent Ørnulv Snortheim. Ørnulv og Haddy har jobbet sammen i 10 år i år, og Ørnulv står også bak en av melodiene på platen. Akustisk gitar, piano, cello og fele utgjør mesteparten av lydbildet på platen.

– Dette er en viseplate. Man vil nok finne både blues-, folk- og pop-elementer i den. Men det er i visene jeg hører hjemme – sier Haddy selv.

Det skumleste

Haddy har ledet mange store direktesendinger, fra Eurovison Song Contest og Idrettsgallaer til Grunnlovsjubileum, Tv-aksjoner og Minnemarkering for 22. juli. Men musikken er det skumleste hun gjør.

– I musikken har jeg ingenting å gjemme meg bak. Spesielt når jeg synger på norsk og i et så åpent musikalsk landskap. Det jeg er mest stolt av med denne platen er nærheten og alt som ikke er perfekt. Jeg har vært i studio på gode og dårlige dager. Det høres.

Bare Haddy

Haddys tidligere plater har alltid blitt gitt ut med hennes fulle navn. Denne gangen er det bare Haddy.

– Folk har slitt nok med å prøve å skrive og uttale etternavnet mitt riktig. Jeg syns de skal få slippe det nå. Jeg er så norsk at jeg syntes å bare være fornavn var litt jålete, men nå er jeg gammel nok til å blåse i det. Dessuten har jeg fjernet apostrofen i etternavnet mitt. Ikke helt praktisk i tastaturets tidsalder.

Haddy Njie er programleder, journalist, sanger og låtskriver som siden 2009 har ledet mange store sendinger for NRK. Hun har gitt ut tre album før «Nattblomst», alle på engelsk.
Haddy har også vært spaltist i Dagbladet, gitt ut en barnebok og skrevet et teaterstykke for ungdom.

Bernt André Moen |Camilla Tømta |Fredrik Lyngås Pedersen |Haddy Njie |Olav Mjelva |Ørnulv Snortheim |Øystein Bergsvik |Paulin Skoglund Voss |Tor Egil Kreken

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662044610

Katalognummer: GRCD4461

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting