• GRCD4205.jpg

DE TO STEMMER – Karoline Krüger

KAROLINE KRÜGER: DE TO STEMMER · VINDPUSTET OG STENEN · HOLD MIN HÅND · FORLATT HUS · FARAO PÅ FERIE · FORTØYNINGEN · DEN MINSTE BUKKEN BRUSE · EN HANDELSREISENDES LIV · ALDRI · DE FIRE · JOSEF · JUDAS, DEN ÆRLIGE · ORDET OG BØLGEmer…N · DE TO STEMMER · ATLE HALSTENSEN: VÅRSPILL · ATLE HALSTENSEN, KAROLINE KRÜGER: PYRAMIDEN · SIGVART DAGSLAND: VÅR

Karoline Krüger, vokal · Atle Halstensen, flygel · Arnfinn Bergrabb, perkusjon · Gjermund Silset, kontrabass · Nils Økland, fiolin

Karoline Krüger inviterer på en liten reise i Bjerkes store univers.

kr 139

En musikalsk reise i André Bjerkes univers.

Karoline Krüger har med stor kjærlighet for André Bjerkes diktning skrevet melodier til et knippe av hans dikt. Her får hun spent ut sitt mangfoldige talent som komponist, sanger og formidler. Krüger inviterer på en liten reise i Bjerkes store univers; med hans klartenkte, overraskende og poetiske svar på livets enkle – som utfordrende spørsmål; den evige dragningen mellom «De to stemmer» i menneskelivet. Lekende lett og dypt alvorlig om tilværelsens sitrende motsetninger.

Les mer

Karoline Krüger har lenge hatt stor kjærlighet for André Bjerkes lyrikk og sammen med pianist Atle Halstensen inviterer hun nå på en musikalsk reise i Bjerkes store univers.

Kritikerrost musikalsk forestilling

”De to stemmer” er også en kritikerrost musikalsk forestilling i regi av Erik Ulfsby, som Karoline Krüger og Atle Halstensen turnerte landet rundt med.

Karoline om prosjektet

– I nesten ti år har Bjerkes ”Samlede Dikt” stått oppslått på mitt flygel. Som til et pusterom fra andre prosjekter har jeg stadig vendt tilbake til den; på seine kvelder vekselvis lest og spilt meg gjennom disse diktene – og vært berørt, overrasket og moret. de to stemmene; en av letthet, en av mørkere alvor bærer gjennom hans diktning – som to spenningsskapende motpoler. Aller best er han alle de ganger de to blir til én; når det finnes noe trist i det vittige og ren klarhet i det poetiske. Når formen og innholdet sammen bærer fram et lite, sant øyeblikk.

Særegen og allsidig

Karoline Krüger er en særegen og allsidig artist og komponist. Siden debuten i 1988 har hun gitt ut seks soloalbum og medvirket på et titalls andre som komponist eller sanger/musiker. Ved siden av sin konsertvirksomhet, har hun arbeidet som skuespiller og skrevet musikk for scene, tv og teater. Det kirkemusikalske trilogien ”Jakobsmesse” med tekst av Erik Hillestad, har til nå vært fremført i flere nordiske land. Sammen med Tor Åge Bringsværd skrev hun den musikalske fabelen ”De Hellige Tre Narrer” en sangsyklus for kor og forteller, som ble utframført på NRK1 julen 2003. Men det er i konsertene at Karoline Krüger får spenne ut hele sitt register; med en konsertform som strekker seg fra det enkle og underfundige til det mest dramatiske melodiøse.

Forfatteren André Bjerke (1918-85) debuterte med diktsamlingen ”Syngende Jord” i 1940. Han utviklet seg etter hvert til å bli en av de mest allsidige kunstnere i norsk litteratur; med sin kunnskapsmengde og sitt alltid like flammende engasjement. Hans produksjon spenner over lyrikk, noveller, kriminalromaner, barnefortellinger og polemiske essays. Særlig var han en mester i beherskelsen av de klassiske verseformene, noe han demonstrerte i sine gjendiktninger av utenlandsk poesi og dramatikk.

Atle Halstensen er kjent som pianist, komponist, arrangør og ikke minst orkesterleder i tv- og konsertsammenheng. De siste årene har han i størst grad arbeidet med større ensembler, blant annet Bergen Filharmoniske Orkester. Atle Halstensen og Karoline Krüger har tidligere gjennom flere år hatt et tett samarbeid; nå har de med stor glede funnet sammen igjen på dette albumet.

Atle Halstensen |Gjermund Silset |Karoline Krüger |Nils Økland |Sigvart Dagsland

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662042050

Katalognummer: GRCD4205

Priskategori : CD