• Bjørnstad-3000pxl
  • DSC02207 – redigert
  • Bjørnopsahl
  • Bilde2
  • Bilde1

Between Hotels and Time – Bjørnstad/Christensen/Drecker

On Tour (Take Away Dreams) · The Finder · My Suitcase and Me · The Pawn Shop Band · Boredom is a Town · Green Room Blues · The Left Overs · Age · Name · Winter Drama · Thief · Manmade Light · Serbelloni Memories · Selfmer… Portrait, After All · Nightmare on the Setlist · Mood in the Afternoon · My Suitcase and Me (Instrumental) · On Tour II (Memory and Music)

KETIL BJØRNSTAD: Piano / Komponist - LARS SAABYE CHRISTENSEN: Tekster - ANNELI DRECKER: Vokal

Magisk høststemning skapt av tre utrolig dyktige artister og venner.

kr 189

Sjanger: Jazz

Jazz pianist Ketil Bjørnstad, Vokalist Anneli Drecker og forfatter Lars Saabye Christensen har brukt deres vennskap som base for skapelsen av den nye jazz plata «Between Hotels and Time». Resultatet er et tidløst og praktfullt album med 18 originale sanger.

 

More

Det er ikke alltid tilfellet, spesielt når det kommer til kunst, men noen ganger kan en føle betydningen av et vennskap – alt som ikke trengs å sies, men som har vært usagt i en årrekke.  «Between Hotels and Time» markerer vennskapet imellom tre ekstraordinære artister.

Disse tre eksepsjonelle artistene er alle mestere i deres forskjellige felt. Sammen bidrar de med sine styrker, som beriker og utfyller hverandre.

Den såre og rå poesien til Lars Saabye Christensen, sunget og formidlet av den vakre stemmen til Anneli Drecker og akkompagnert av de ekspressive pianotonene til Ketil Bjørnstad.  Albumet inneholder både rolige og atmosfæriske sanger i tillegg til mer rytmiske og smakfulle jazzlåter. Eksempler på dette er sanger som «The Pawn Shop band» og «Theif». Det mer såre og hjertefølte får man på sanger som «The Finder» og «Serbelloni Memories». Det musikalske landskapet er til tider svevende og mykt, som får lytteopplevelsen til å bli nostalgisk til tider og drømmende.

Ketil Bjørnstad sier dette om prosessen bak å lage albumet «Between Hotels and Time»:

«All kunst kommer fra erfaring, fra drømmer, fra et levd liv, sorg, savn og frykt. Og likevel finner vi veien tilbake til kunst, igjen og igjen, i søken etter både trøst og nytt innsyn. Lars og jeg utvekslet knapt et ord mens jeg satt disse diktene til musikk, som både føltes litt utrygt og betryggende på samme tid. Det er sånn det alltid har vært mellom oss. Noen få, kjappe ordutvekslinger. En gjensidig avtale. Alltid tillit. Aldri opprørende diskusjoner. Da jeg var ferdig med sangene, ble de akseptert av Lars. Det er sånn det måtte bli.»

Den autentiske følelsen kommer fra live-innspilling og tillit mellom artistene. Improvisert magi og egenøving.

«Vi spilte inn albumet live, uten øvelse, kun øvelse som vi gjorde på egen hånd, i hver vår del av landet, og entusiasmen vokste av å høre disse sangene bli til i plassen, avstanden, i rommet i mellom oss. Vierfartehvor godt vi kjente hverandre. Jeg visste akkurat hvordan hun kom til å frasere en melodisk linje sekunder før hun gjorde det. Det var muligens en av de mest bemerkelsesverdige studioopplevelsene jeg har hatt i mitt liv. Og Lars var hjemme, i karantene med Covid, og hadde fullstendig tro på oss begge. Det erslik nerven i vårt vennskap er.» Forteller Bjørnstad.

Ketil Bjørnstad |Lars Saabye Christensen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662047192

Katalognummer: GRCD4719

Priskategori : CD