Kristina Vårlid

Kristina Vårlid (1994 Stavanger) er allerede en internasjonalt anerkjent klassisk gitarist etter å ha vunnet flere konkurranser og priser. Det er verd å merke seg 1st Prize i Antwerpen International Guitar Competition 2017, Koblenz International Guitar Academy Award ved Koblenz International Guitar Competition 2018. Da hun vant Grachtenfestival Conservatorium concours i 2017 ble hun utnevnt til årets fremste musikkstudent i Nederland det året, og i 2018 ble hun inkludert i den prestisjetunge ‘Walk of Fame’ ved Hanze University i Groningen.…

Sorter etter:

Kristina Vårlid (1994 Stavanger) er allerede en internasjonalt anerkjent klassisk gitarist etter å ha vunnet flere konkurranser og priser. Det er verd å merke seg 1st Prize i Antwerpen International Guitar Competition 2017, Koblenz International Guitar Academy Award ved Koblenz International Guitar Competition 2018. Da hun vant Grachtenfestival Conservatorium concours i 2017 ble hun utnevnt til årets fremste musikkstudent i Nederland det året, og i 2018 ble hun inkludert i den prestisjetunge ‘Walk of Fame’ ved Hanze University i Groningen.
Kristina er fascinert av de store klangvariasjonene man kan produsere på gitaren og liker å utfordre instrumentets begrensninger i dynamikk og fargespekter. Som utøver ser hun muligheter innenfor alle former for musikk, og utvikler nye ideer og tilnærmingsmåter til repertoaret for å gjøre det til sitt eget.
Bare seks år gammel fikk hun sin første gitar, og begynte å få undervisning som åtteåring. I 2013 begynte hun på bachelorstudiet ved The Royal Conservatoire of Scotland med professor Allan Neave. I 2014 fortsatte hun studiene ved Prince Claus Conservatoire i Groningen, Nederland, med Sabrina Vlaskalic som lærer. I 2017 fullførte hun bachelorgraden med høyeste karakter cum laude. Kristina holder for tiden på med diplomstudie ved Norges musikkhøgskole med professorene Erik Stenstadvold og Otto Tolonen.
Kristina Vårlid har et lidenskapelig forhold til å opptre og stortrives på scenen, i tett kontakt med publikum. Hun har spilt i en rekke store konsertsaler, deriblant The Royal Concertgebouw Amsterdam. Kristina har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og Litauen Nasjonale Symfoniorkester, i tillegg til opptredner på riksdekkende radio og TV i Nederland.