Benedicte Maurseth

Hardangerfelespiller og vokalist Benedicte Maurseth (1983) er en veletablert utøver og komponist på Norges folkemusikkscene. Maurseth gikk i lære hos hardingfelemester Knut Hamre i over 20 år, og har tradisjonell musikk fra Hardanger som sitt spesialfelt. Maurseth har turnert vidt som soloartist og i samarbeid med andre, både nasjonalt og internasjonalt. Hun jobber tett med mange ledende artister på tvers av sjangre, særlig innen tidligmusikk og improvisert musikk. Hun har også fokusert på arbeid med forfattere og skuespillere som Jon…

Sorter etter:

Hardangerfelespiller og vokalist Benedicte Maurseth (1983) er en veletablert utøver og komponist på Norges folkemusikkscene. Maurseth gikk i lære hos hardingfelemester Knut Hamre i over 20 år, og har tradisjonell musikk fra Hardanger som sitt spesialfelt.
Maurseth har turnert vidt som soloartist og i samarbeid med andre, både nasjonalt og internasjonalt. Hun jobber tett med mange ledende artister på tvers av sjangre, særlig innen tidligmusikk og improvisert musikk. Hun har også fokusert på arbeid med forfattere og skuespillere som Jon Fosse, Svein Tindberg og Anne Marit Jacobsen, og musikere som Knut Hamre, Nils Økland og Berit Opheim.
I 2014 debuterte Maurseth som forfatter på Samlaget, med boka ”Å vera ingenting- samtalar med Knut Hamre”.
Hennes seneste bestillingsverk, Tidekverv, hadde premiere på Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival i 2017, sammen med Berit Opheim, Rolf Lislevand og Håkon Mørch Stene. Maurseth mottok NOPAs musikkpris 2017 for verket ”Tidekverv”.