• Cover_Plastic Wave
  • cefVq35g

Plastic Wave – Trondheim Jazzorkester & Ole Morten Vågan

CD1:
1. Fanfare (09:31)
2. Plastic Wave (12.07)
mer…
3. Critical Mass Distraction (12:13)
4. Dismay on Ice (03:59)
5. AfterMath Rock (06:29)

CD 2:
1. Food Chain Reaction (06:17)
2. Pickaboogaloo (11:46)
3. Dismay Redux (07:05)
4. Soil Survivors (04:34)
5. Eldhinger (09:07)

SOFIA JERNBERG: Voice · OLA KVERNBERG: Violin · EIVIND LØNNING: Trumpet · ØYVIND BRÆKKE: Trombone · SIGNE EMMELUTH: Alto saxophone · KJETIL MØSTER: Tenor Sax and Clarinet · ESPEN REINERTSEN: Tenor Sax and bass clarinet · EIRIK HEGDAL: Baritone/C-melody/Sax/Clarinet · MARIANNE BAUDOUIN LIE: Cello · OSCAR GRØNBERG: Piano · STÅLE STORLØKKEN: Hammond Organ/Synthesizer · GARD NILSSEN: Drums (Right) · HÅKON M. JOHANSEN: Drums (Left) · OLE MORTEN VÅGAN: Bass, compositions

«Plastic Wave» er oppfølgeren til det bejublede albumet «Happy Endlings»(2018) bestående av Ole Morten Vågans episke dommedagsmusikk utført av et av landets mest uforutsigbare og kreative orkester, Trondheim Jazz Orchestra.

kr 176

Clear selection

«Plastic Wave» er oppfølgeren til det bejublede albumet «Happy Endlings»(2018) bestående av Ole Morten Vågans episke dommedagsmusikk utført av et av landets mest uforutsigbare og kreative orkester, Trondheim Jazz Orchestra. På albumet «Happy Endlings» blir man i 72 minutter holdt på kanten av stolen i et heidundrandes tempo fullt av høydepunkter, innovasjon, sjokk og overraskelser. Oppfølgeren er intet mindre enn 12 minutter lenger og tar «endetidsmusikken» inn i neste fase: en slags musikalsk utforsking av det neste evolusjonistiske steget, der påvirkning på eget habitat gir en ny virkelighet.

Les mer

Titler som Food Chain Reaction og Critical Mass Distraction gis ekstra momentum av Flu Hartberg´s coverart, som igjen er musikkens trofaste våpendrager. Musikken på Plastic Wave ble spilt inn midtveis i 2020, noe som også gir musikkens mer transformative karakter et uhyggelig bakteppe.

«Konseptet bak denne plata ble til etter at jeg hadde skrevet musikken til «Happy Endlings», som handlet om et slags endetidsscenario der hovedpersonene er lykkelig uvitende om faren som tårner over dem. Det ligger mye alvor, men også mye ufrivillig komikk i et sånt scenario, og musikken på det albumet bar mer preg av den motsetningen. På «Plastic Wave» prøvde jeg å flytte fokuset litt bort fra disse skapningene, og se mer for meg hva som skjer når alle påfunnene våre fusjonerer med verden rundt oss, som den vulkanske stenen som smelter sammen med plastsøppelet vårt og lager en ny bergart. Sånn sett handler denne plata mer om alle de små umerkelige prosessene som foregår rundt oss uten at vi merker det, men som vi allikevel er en del av.» – Ole Morten Vågan

Trondheim Jazzorkester er et av landets mest uforutsigbare ensembler – som en fugl føniks gjenoppstår de gang på gang fra asken, før de brer vingene og flyr til nye musikalske himmelstrøk. Bandet har samarbeidet med utenlandske stjerner som Chick Corea og Joshua Redman, men er like kjent for å være katalysator og idélaboratorium for unge norske komponister og band, som SKRAP, Eirik Hegdal, Hedvig Mollestad og Marius Neset m.fl. Siden oppstarten i 2000 har TJO gjort mange hundre konserter over hele verden, og er i dag et av de toneangivende jazzensemblene i europa.

Ole Morten Vågan er kjent som en av landets travleste bassister og komponister, og spiller like gjerne med impromafiaen fra Berlin som med Gammalgrass eller Susanne Sundfør. Han gjorde seg først bemerket med bandet Motif på tidlig 2000-tall, medvirker på ca 100 plateutgivelser og har vært kunstnerisk leder for TJO siden 2017.

Eirik Hegdal |Eivind Lønning |Espen Reinertsen |Gard Nilssen |Ola Kvernberg |Ole Morten Vågan |Oscar Grönberg |Øyvind Brække |Ståle Storløkken

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662095780, 7033661095781

Katalognummer: ODINCD9578

Priskategori : CD, LP