• EspenBergTrio-Fjaere (1)
  • LeiknyHavikSkjærseth_Fotograf_EspenBergTrio_33
  • LeiknyHavikSkjærseth_Fotograf_EspenBergTrio_53

Fjære – Espen Berg Trio

1. Vintermørke (feat. Mathias Eick)
2. Introduction to XVII
3. XVII
mer…
4. Åkervise (feat. Hanna Paulsberg)
5. The Vertical Movements of Eötvös
6. Nikolai
7. The Fourth Awakens
8. Svalbard
9. Magnetic Peaks (feat. Mathias Eick)
10. I’d Do It For Your Love (feat. Silje Nergaard)

ESPEN BERG TRIO: Espen Berg: piano • Bárður Reinert Poulsen: bass • Simon Albertsen: drums • GUEST APPEARANCES: Silje Nergaard: vocal • Hanna Paulsberg: tenor saxophone • Mathias Eick: trumpet

Espen Berg Trio slipper sitt fjerde album på Odin Records. Fjære består av sju nye komposisjoner signert Espen Berg.

kr 139

Midl. tomt på lager

Sjanger: JazzPiano trio

Espen Berg Trio slipper sitt fjerde album på Odin Records. Fjære består av sju nye komposisjoner signert Berg og er spilt inn i en tid der det har vært vanskelig å samles. Som en motvekt til dette, og som et symbol på samhold og vennskap har trioen for første gang tatt med seg gjesteartister i studio: Mathias Eick (trompet), Hanna Paulsberg (sax) og Silje Nergaard (vokal). Albumet er på mange måter en naturlig evolusjon av trioens allerede etablerte kvaliteter, men byr på flere overraskelser underveis. Michael Scott Hartung i Propeller Music Division har også løftet musikken ytterligere med en gjennomarbeidet og detaljert produksjon. 

More

Espen Berg Trio er en prisvinnende og kritikerrost norsk pianotrio med et nedslagsfelt som strekker seg langt utenfor landets grenser. Trioen har solgt ut konsertsaler i Tokyo, Guangzhou, Kyoto og Hong Kong, og er omtalt som en viktig ny stemme i det overfylte feltet av post-E.S.T.-trioer (Jazz Journal, UK). Musikken kan gi assosiasjoner til Brad Mehldau, Keith Jarrett, Shai Maestro eller Tigran Hamasyan, men er først og fremst et personlig bidrag til fornyelsen av pianotrio-formatet og den nordiske jazzen, anført av en kombinasjon av sterke melodier, rytmisk kompleksitet, teknisk toppnivå og lekent samspill. 

Vintermørke er den musikalske grunnsteinen til dette albumet, og ble opprinnelig skrevet i januar 2020. Låta tar utgangspunkt i et mørkt, nordisk vinterlandskap, og melodien er skreddersydd til Mathias Eick, som gjør et nydelig bidrag med sin varme tone og melodiske teft. Espen og Mathias har tidligere jobbet sammen i flere andre prosjekter, men dette er første gang Mathias og Espen Berg Trio spiller sammen. 

Espen Berg Trio og Silje Nergaard delte scene på turné i Japan i 2017, og Espen og Silje har fortsatt å jobbe sammen som duo. På deres versjon av I’d Do It For Your Love (Paul Simon) er kvartetten samlet igjen. Espens arrangement implementerer noe av trioens særegenhet, men er allikevel tro mot originalen. Silje briljerer med sin nydelige tolkning av melodien. Låta er spilt inn over flere dager, i flere land, på grunn av utfordringer med koronarestriksjoner.  

Like før pandemien gjorde Espen Berg Trio et solid inntrykk på en samlet jazzbransje på jazzahead! i Bremen. Deres tredje album, Free to Play, ble listet i Downbeat som en av de beste utgivelsene i 2019, og fikk også solide anmeldelser i BBC (4/5), UK Vibe (5/5) og Jazz Journal (4/5). I 2022 planlegger trioen releasekonserter i Norge, Danmark, Nederland, Tyskland, England, Hellas og Ukraina. 

Espen Berg er en internasjonalt anerkjent pianist og komponist. I 2016 ble han tildelt JazZtipendiatet på Moldejazz. Han har skrevet bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester, og er også kjent for sitt samarbeid med Silje Nergaard, Hildegunn Øiseth og Seamus Blake. Han skriver låter med en usedvanlig sterk identitet, som igjen blir gjenstand for en dyp tolkning av Bárður og Simon. Sammen skaper trioen et høyst engasjerende samspill, med smil, temperament, og et vanvittig teknisk overskudd. 

Bárður Reinert Poulsen |Espen Berg |Hanna Paulsberg |Mathias Eick |Silje Nergaard

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662095810

Katalognummer: ODINCD9581

Priskategori : CD