WILDENVEY I ORD OG TONER – Karin Krog

EYVIND ALNÆS: PINSELILJE · PINSELILJE · SELMA, JOHN SURMAN, KARIN KROG: PRELUDIUM, KARIN KROG, JOHN SURMAN: JEG ANROPER IKKE · VI BESYNGER · ALLE VEIER BORT FRA DEG · SOM EN DER KOMMER FRA FEST · UTROLIG · PRISMER · DEN SISTE · I TANKEmer…R · TRE GANGER MØTT · ALT KOMMER TIL MEG · FEBRUARDIALOG · SOMMERHUSET · HEGGEN DER HJEMME · VED SYRINTID · FERGEMANN TID · LOTUS LAND · ET HUS VED VEIEN · EVENTYR FOR ELLEN · DIKTET SOM SANK · TÅRENE · BREV · BREV OG SVAR · KJÆRLIGHETSBREV · INGA · NOCTURNE (All texts: Henrik Wergeland)

Liv Dommersnes · Karin Krog · John Surman

Wildenveys diktning i vakker tonedrakt.

kr 139

Sjanger: JazzLyric Poetry

Tonefølge til Wildenvey

Herman Wildenvey (1885–1959) regnes som en av 1900-tallets største, norske diktere og denne utgivelsen markerte at det var 100 år siden utgivelsen av hans første diktsamling, Nyinger. Wildenvey i ord og toner presenterer en rekke av Wildenveys dikt og det er skuespiller og diktoppleser Liv Dommersnes som gir sin stemme til de utvalgte diktene mens Karin Krog og John Surman har laget nydelig tonefølge til. Karin Krog fremfører dessuten diktene ”Pinselilje” og ”Selma” som Eyvind Alnæs har satt musikk til.

Les mer

Liv Dommersnes fremfører dikt av Herman Wildenvey med tonefølge av Karin Krog og John Surman.

Tonefølge til Wildenveys dikt

Herman Wildenvey regnes som en av 1900-tallets største diktere. Det er i år 100 år siden Herman Wildenvey kom med sin første utgivelse, diktsamlingen Nyinger. Denne CD-utgivelsen er en hyllest til dikteren. Her det Liv Dommersnes, anerkjent skuespiller og diktoppleser som gir sin stemme til utvalgte dikt av Wildenvey. Karin Krog og John Surman har laget stemningsfull musikk til. Utgivelsen preges av det balanserte samspillet mellom Dommersnes’ kraftfulle og livaktige fremførelser, og de maleriske, velfunderte musikalske innslagene. En utgivelse til ettertanke, smil og store øyeblikk.

– Jeg har i mange år beundret Liv Dommersnes og hennes måte å lese dikt på, og følte at det var på tide at vi fikk høre henne på CD. Karin Krog

Eyvind Alnæs |John Surman |Karin Krog |Liv Dommersnes

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662042494

Katalognummer: GRCD4249

Priskategori : CD