Uvær – Kaia Huuse

JOHAN PERSSON, KAIA HUUSE: Langs gatene · Tog mot Stockholm · Hold om meg · Like vakker · Vitsen med å være ung · Uansett · Bare konen · Kanskje var det aldri kjærlighet · Det aller fineste · Baby · Pensjon · Enda en sol · Slutte medmer… alt · Hamocken · Café · Nå · Helt imot · Bölgen · Askeladden · Et helt liv · Tenk at det var du som kom · Lykke ·

Kaia Huuse · Andreas Dahlbäck · Rikard Lidhamn · Tomas Hallonsten · Johan Persson · Malin My Wall · Andreas Forsman · Petter Axelsson · Cecilia Linné · Mattias Lejdal

Kaia Huuse gir ut kjærlighetsbok og bruddskive. 

kr 139

Kaia Huuse gir ut kjærlighetsbok og bruddskive. 

Huuse har igjen vært i Stockholm og spilt inn et nytt album. Nå slipper hun albumet “Uvær” samtidig som hun utgir boken ”En liten bok om kjærlighet”. I alle sine refleksjoner er Kaia fascinert av omveier, forsinkelser og sidespor. Dette er noe av det hun skriver om i låtene på det nye albumet. Hun har også vært opptatt av å fange det spontane, det som ofte blir selve smertepunktet i en låt eller tekst. Johan Persson (Lars Winnerbäck, Lisa Ekdahl, Ane Brun) har produsert albumet, og for Kaia har det vært en utfordrende prosess.. Kaia har skapt seg et liv i den svenske hovedstaden, og bor der nær halvparten av tiden. De siste årene har hun jobbet mye med musikk, utviklet både vokal og gitarspill, og kommet enda nærmere sine musikalske røtter. Hun jobber nå i et litt mørkere, tyngre univers, og tekstene har aldri vært ærligere. Kaia valgte et samarbeid med nyetablerte Prego Mobile på grunn av deres entusiasme da hun begynte arbeidet med diktboken ”En liten bok om kjærlighet”. Kaias dikt er friere i strukturen enn på sangtekstene hun lager. De har sin egen rytme og puls, men hun har forlatt enderimene, versformen og repetisjonene. Men det dreier seg fortsatt om kjærlighet. Om kjærlighet, oppbrudd, lengsler, tomhet, følelsen av å ikke nå inn, nå opp. Albumet ”Uvær” gis ut 04. november og inneholder også tonesatte dikt fra boken ”En liten bok om kjærlighet” som slippes samme dag. 

More

Kaia Huuse gir ut kjærlighetsbok og bruddskive. 

Uvær

I alle sine refleksjoner er Kaia fascinert av omveier, forsinkelser og sidespor. Dette er noe av det hun skriver om i låtene på det nye albumet. Hun har også vært opptatt av å fange det spontane, det som ofte blir selve smertepunktet i en låt eller tekst.
”Jeg har alltid følt meg som en blanding av en ordsterk orkan og en sårbar nyfødt. Det preger nok disse sangene også” – forteller Kaia. 

Johan Persson har produsert albumet, og for Kaia har det vært en utfordrende prosess.

”Han ribbet meg for alle påfugl-fjær og presset meg ut av mine gamle rammer og verdisystemer ved å utfordre meg på stemmebruk, tekstskriving og ikke minst selve formen og oppbyggingen av låtene. Jeg krøp inn fra stupebrettet, og han dyttet meg ut igjen – men vi fant balansepunktet til slutt. Det har vært en gave å jobbe med ham.”

Johan Persson har tidligere jobbet med artister som Lars Winnerbäck, Lisa Ekdahl og Ane Brun. 
Albumet er innspilt i Durango Records, Södermalm i Stockholm.

Kaia har skapt seg et liv i den svenske hovedstaden, og bor der nær halvparten av tiden. De siste årene har hun jobbet mye med musikk, utviklet både vokal og gitarspill, og kommet enda nærmere sine musikalske røtter. Hun jobber nå i et litt mørkere, tyngre univers, og tekstene har aldri vært ærligere. De øvrige musikerne på albumet har i mange år vært sentrale på utgivelser og turneer med blant andre Thåström, Laleh, Melissa Horn, Ulf Lundell med flere. Disse har gitt en ramme til Kaias låtunivers som er mindre søtt, og løfter frem de hudløse, følelsesnære tekstene.

En liten bok om kjærlighet

Kaia valgte et samarbeid med nyetablerte Prego Mobile på grunn av deres entusiasme da hun begynte arbeidet med diktboken ”En liten bok om kjærlighet”. 

”Helt fra jeg kunne sette bokstaver sammen til ord, har jeg skrevet dikt og sangtekster. Jeg elsker ord. Jeg kan forelske meg i en setning, bli ’toklykkelig’ av en god tittel. Jeg tror at litteratur er livsviktig og like helende som legemidler. Det skaper møtepunkter. Et rom å være sammen i, og det tro jeg er menneskenes dypeste lenges; å bli sett. Møtt.”

Kaias dikt er friere i strukturen enn i sangtekstene hun lager. De har sin egen rytme og puls, men hun har forlatt enderimene, versformen og repetisjonene. Men det dreier seg fortsatt om kjærlighet. Om kjærlighet, oppbrudd, lengsler, tomhet, følelsen av å ikke nå inn, nå opp. 

Albumet ”Uvær” gis ut 04. november og inneholder også tonesatte dikt fra boken ”En liten bok om kjærlighet” som slippes samme dag. 

Andreas Dahlbäck |Andreas Forsman |Cecilia Linné |Johan Persson |Kaia Huuse |Malin My Wall |Mattias Lejdal |Petter Axelsson |Rikard Lidhamn |Tomas Hallonsten

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662044672

Katalognummer: GRCD4467

Priskategori : CD