Før Æ Dør (URverk 7) – Ulf Risnes

ULF RISNES: Fisk i havet · Bare Sjalusi · Samma Ka Du Gjør · Klar T Dyst (For Kjødets Lyst) · Onenaneni · Lifeline · Forandra Mæ · Før Æ Dør · Krig Følge Fred · Kom Kryp Frem · Evige Himmel · Sikksakkmer… ·

Ulf Risnes

URverk er en serie på 12 utgivelser med låter skrevet og spilt inn i perioden 1977 til og med 1988. Dette er en samling av drømmer, drømmen om å bli rockestjerner. Nå er vi kommet fram til URverk 7 og albumet «Før Æ Dør».

kr 440

Sjanger: popRock

URverk er en serie på 12 utgivelser med låter skrevet og spilt inn i perioden 1977 til og med 1988. Dette er en samling av drømmer, drømmen om å bli rockestjerner. Nå er vi kommet fram til URverk 7 og albumet «Før Æ Dør».

 

More

«I 1981 ble jeg med i mitt første ekte band, med trommer, bass og sologitarist. Bandet fikk samme navn som kompisgjengen på Munkvoll. Vi ga ut de beste av låtene våre i 2013 på albumet det Gurgles!. Men da jeg begynte å jobbe med URVERK fant jeg svært lite fra 81, bandet tok all energien jeg hadde til musikk, og fokuset skiftet fra opptak til å spille live. Men de gamle båndene er ikke den eneste kilden til materiale til URverk. I tillegg til opptak har jeg flere permer fylt med tekster, og der fant jeg ganske mange som ikke var innspilt. Det rare er at jeg fortsatt husker sangene, selv om de bare er notert med tekst og besifring og ingen noter. Dette er sterkt nok bevis for meg på at sangene har tålt tidens tann.

Sangene på Før Æ Dør er nesten alle slike glemte låter, funnet i permer. De er spilt inn i to omganger, den første rundt 2000, da valgte jeg de låtene jeg trodde Sola og Jonna ville like best, dvs de mest utadvendte og morsomme låtene: Onenaneni, Klar te Dyst Etc.

De andre låtene har jeg spilt inn i 2018, og er et direkte resultat av at jeg begynte med URverkprosjektet. Disse låtene er mer innadvendte og filosofiske, veldig opptatt av døden.

Knut Juel fra det Gurgles har stilt opp som trommis, på låter som gjerne kunne blitt spilt av Gurgles Mk II. Dermed er Før Æ Dør et overgangsalbum, mellom Gurgles MK I og II. De er også de siste sangene som ble skrevet i Stabells veg,» – Ulf Risnes, juli 2021

Ett og ett album av URverk-serien slippes hver måned på vinyl, hvor alle sammen kommer med tekster og bilder fra perioden sangene ble spilt inn, og med èn garanti: hjemmelaget!

Utgivelsesdato: 30.07.2021

EAN : 7033661046912

Katalognummer: GRLP4691

Priskategori : LP