Tunge steiner – De Musikalske Dvergene

HELGE GRØNHAUG: Tunge steiner · En dame i Odda · Klø deg når det klør · Jørgensen og eg · Selevandring · Constance · Et annet sted · To av alt · Kjedelig sang · Kråkeskrik og vatten · Vekk herifra · Birger Karlsen ·mer… Vateren

De Musikalske Dvergene : Helge Grønhaug (vocal, acoustic guitar) · Arne Grønhaug (electric guitar, acoustic guitar, choir) · Erling Hjertnes (bass) · Tom Harry Halvorsen (tangents, accordion) · Willy Korneliussen (drums)

De Musikalske Dvergene er De Musikalske Dvergene – kort og godt!

kr 139

Sjanger: Rock

– De Musikalske Dvergene er De Musikalske Dvergene – kort og godt!

De Musikalske Dvergene ble startet høsten 1980 og fikk etter hvert status som et omgjengelig og jordnært kultband! De har aldri lagt skjul på at de står med beina trygt plassert i tradisjonen av tekstbasert, rett frem rock ’n roll, men de er aldri blitt direkte sammenliknet med noen andre!
– De Musikalske Dvergene er De Musikalske Dvergene – kort og godt!
Nå kommer deres syvende album ; ”Tunge Steiner”.
På deres nyeste plate er det et tyngre og tydeligere rockeband som står frem. Det skyldes dels at de har fått med to nye medlemmer siden forrige plate (Tom Harry Halvorsen og Willy Korneliussen), og dels et ønske om å finne nye veier inn til låtene. De ønsket nye impulser og nye ører!
Etter drøyt tretti år har De Musikalske Dvergene rukket å gi ut 6 plater, og de har fått gode kritikker for alle sammen! Fem av platene har hatt eget materiale, mens en ble laget sammen med Frode Alnæs og besto av norske versjoner av sanger av The Kinks. I forbindelse med markeringen av vårt 30års jubileum høsten 2010 ga de ut sin første LP – ”En klase bananer og en enkel seng” – på nytt.
”Tunge Steiner” – både på cd og vinyl.

More

”Konkret, rett frem, tekst basert norsk rock” er ord som er brukt til å beskrive De Musikalske Dvergene. De hadde sin første opptreden i en roman (”Den som lever ved sverd” Erling Gjelsvik 1981), skrev sin egen fiktive biografi (”DMD – Ned Abels Allé” – Eide Forlag) så tidlig som i 1991 – og har gitt ut 6 plater.

Et inkluderende kultband!

De Musikalske Dvergene ble startet høsten 1980 og fikk etter hvert status som et omgjengelig og jordnært kultband! De har aldri lagt skjul på at de står med beina trygt plassert i tradisjonen av tekst basert, rett frem rock ’n roll, men de er aldri blitt direkte sammenliknet med noen andre!
De Musikalske Dvergene er De Musikalske Dvergene – kort og godt!
De har en klippefast tro på at hvis de lager jordnær rett frem rock om vanlige ting, og synger slik de snakker, så vil folk skjønne hva det er de snakker om. Derfor har de hardnakket fortsatt med å levere en stadig større samling sorgmuntre og selvironiske sanger om hverdagens fortredeligheter, sanger som passer til små og store konserter, som allsang på vorspiel, – fest og – nachspiel, eller som lydspor til oppvasken.

Utgivelser

Etter drøyt tretti år har De Musikalske Dvergene rukket å gi ut 6 plater, og fått gode kritikker for alle sammen! Fem av platene har hatt eget materiale, mens en ble laget sammen med Frode Alnæs og besto av norske versjoner av sanger av The Kinks. I forbindelse med markeringen av gruppens 30års jubileum høsten 2010 ga vi ut sin første LP – ”En klase bananer og en enkel seng” – på nytt. – Denne utgivelsen er innkjøpt av Norsk Kulturråd!

Tunge steiner

På ”Tunge steiner” er det et tyngre og tydeligere rockeband som står frem. De startet arbeidet med platen for mer enn tre år siden. Underveis skiftet de mannskap og fikk med Willy Korneliussen på trommer og Tom Harry Halvorsen på tangenter. De tok seg tid til å la den nye besetningen bli varm i trøyen, spilte inn en julesang, og følte seg etterhvert som et nytt band på leiting etter et fornyet utrykk. De gikk tilbake til listen med nye låter, fikk med seg Ole Reinert Berg-Olsen (ORBO & The Longshots) som produsent, og så begynte ting å leve sitt eget liv. Underveis prøvde de å nærme seg hver sang fra ulike vinkler og så kastet de mesteparten ut vinduet når innspillingene først var i gang.

«Tunge steiner» er spilt inn hjemme i huset til tekniker Bjørn Ivar Tysse (BiT Lydstudio) i løpet av to korte uker forsommeren 2011. Foruten gruppen bidrar Ole Reinert Berg-Olsen og Ine Tumyr på flere spor.

Innholdsmessig dekker sangene hele spekteret fra snorkende samboere til spøkelser. Her er fortellinger om «En dame fra Odda» og «Birger Karlsen» – som kanskje er den første norske rockelåt om det å stemple ut fra jobben for siste gang. Alle tekster og melodier er også denne gangen signert Helge Grønhaug, unntatt «Selevandring» der teksten er skrevet på en serviett samen med Bo Grønningsæter under en middag på «Verftet» mens solen var på veg ned bak Askøy og Hurtigruten var på veg inn fjorden.

«Tunge steiner» er mikset av Ole Reinert Berg-Olsen og Erick Jaskowiak i Monkey Holler Studio, Nashville, TN og mastret av: Eric Conn og Don Cobb, Independent Mastering, Nashville, TN

B. Grønningsæter |De Musikalske Dvergene |Helge Grønhaug |Ine Tumyr |ORBO Ole Reinert Berg-Olsen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662043972

Katalognummer: GRCD4397

Priskategori : CD