Tredje Sangbok – Maj Britt Andersen

1: Desembers salme
2: Engang var det grønt
3: Fergemann
mer…
4: Husken i hagen
5: Sorgens trille
6: Spor
7: Invitasjon
8: Taust vitne
9: Ikke snu alle steiner
10: Vuggesang for viderekomne


Maj Britt Andersen, Lars Saabye Christensen, Geir Holmsen, Kringkastingsorkestret, Ingar Bergby

Maj Britt Andersen, Lars Saabye Christensen og Geir Holmsen slipper avsluttende kapittel i KORK-trilogien og deres unike samarbeid

kr 179

Maj Britt Andersen, Lars Saabye Christensen og Geir Holmsen slipper avsluttende kapittel i KORK-trilogien og deres unike samarbeid

Les mer

Maj Britt Andersen, Lars Saabye Christensen og Geir Holmsen gir ut det etterlengtede siste kapittelet i deres KORK-Trilogi. Etter å ha gitt ut “Et Stille Sted” i 2018 og “Et snev av evig” i 2021, mottok de med god grunn flere spellemannsnominasjoner. Den 17.november kommer “Tredje Sangbok” som avslutter et fantastisk og unikt samarbeid. Med Andersens nydelige stemme og formidlingsevne, Christensen sine formidable språklige bilder og Holmsen sine vidunderlige komposisjoner; er det ingen tvil om at dette samarbeidet går rett inn i historiebøkene.

“Tredje Sangbok” er et selvstendig verk, som bærer med seg klangen fra de to første utgivelsene. De tidligere kapitlene har allerede gitt lytterne en helt spesiell mulighet til å reflektere, med Christensens eksepsjonelle penn har han skrevet gjenkjennelige og gripende tekster. Det avsluttende kapittelet i trilogien er intet unntak, og denne gangen tar forfatteren tekstene i en dypere retning.

Komponist Geir Holmsen bruker Kringkastingsorkestret til sitt fulle potensiale, og understreker det tekstlige musikalsk. Holmsen sier:

– Jeg skriver sanger som skal kunne synges av Maj Britt alene, slik som en salme kan synges. Dette har også vært en grunntanke i «Desembers salme». Her bruker jeg KORK sine store klangflater, med mørke klanger som understreker alvoret i teksten og med lyse klanger som kanskje kan gi oss et håp, sier Geir Holmsen. 

Innspillingen er gjort i Store Studio i NRK, der det også ble holdt konsert for en fullsatt sal. Konserten ble filmet av NRK og sendes på TV i desember. Tor Hammerø fra Nettavisen var tilstede under konserten, og han roser samarbeidet deres og for at de har skapt en helt egen sjanger! Han gir terningkast seks, og skriver:

– Hver for seg har Andersen, Saabye Christensen og Holmsen – og KORK – mer enn nok av unike kvaliteter å by på. Det betyr ikke nødvendigvis at når de har slått sine putler sammen så ville det føre til noe enda større. Men med “Et stille sted”, “Et snev av evig” og nå “Tredje sangbok” på plass, så har det vist seg og forsetter å vise seg at det er akkurat det det har blitt. 

Maj Britt Andersen har en lang karriere bak seg, med musikalske erfaringer innenfor en rekke ulike sjangere. Det var et tilfeldig møte backstage som førte til at disse tre møttes og fant tonen, og derfor bestemte seg for å komme sammen for å skape musikalsk magi. Maj Britt forteller:

– Mitt samarbeid med Lars og Geir har gitt meg mulighet til å gå inn i et helt nytt univers! Sammen med KORK har vi også fått utviklet sangene våre og kledd dem i en symfonisk drakt. 

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662047796

Katalognummer: GRCD4779