Tor Endresen: Jumping for joy – Tor Endresen

PER SÆLEMYR: A Big Bunch Of Roses · Jumping For Joy · You're My Jewel · The Dream · Garden Of Eden · Sydney My Dear · Nothing At All · The Cat'n Mouse Game · Teardrops From Your Eyes · I Love New York · Last Summer · Live Former… Now

Tor Endresen · Stabsmusikkens Storband · Pete Knutsen · Per Husby · Knut Riisnæs and more..

Svingende storbandsopplevelse fra Tor Endresen!

kr 139

Storband-CD fra Tor Endresen

I høst kunne man se Tor Endresen i NRK-programmet Stjernekamp, hvor han nok en gang viste folket sin kapasitet som sanger og entertainer. Selv er han best fornøyd med storband-delen av serien, og man hører fort at han trives som ”Crooner”. Nå kommer Endresen ut med et helt nytt album.

Per Sælemyr (1945) har vært kjøpmann/foretningsmann og ”globetrotter” på heltid siden 1990. Fram til han var 60 år hadde han ingen anelse om at han kunne lage musikk, men rundt 2005 begynte han å nynne på en melodi han ikke hadde hørt før – en melodi som var blitt til i hans eget hode, og etter hvert kom det stadig flere låter. Per Sælemyrs gode venn Gustav Lorentzen fikk sangene skrevet ned på notepapir og presenterte Endresen og Sælemyr for hverandre – og som Tor selv sier: “Det var ikke til å tro. Gode, swingende, NYE låter!”

Når Pete Knutsen arrangerer og produserer, og Norges fremste jazzmusikere og Stabsmusikken spiller, må Endresen nesten klype seg selv i armen. Her er resultatet: Jumping for Joy!

More

Tor Endresen med storband-CD!

Møtet med Per Sælemyr

Det var Gustav Lorenzen som presenterte Tor for Per Sælemyr, en tidligere kjøpmann/foretningsmann, og siden 1990, ”globetrotter” på heltid. Sælemyr hadde ingen formell musikalsk utdanning, men musikk har alltid vært en viktig del av livet hans. Da han 15 år var han for første gang på konsert med Nora Brockstedt hvor han hørte henne synge jazz – en opplevelse som fikk en stor betydning for hans musikalske smak. Nora ble hans favorittsanger og etter hvert også en nær venn, og introduserte ham for de vakre standardlåtene av amerikanske komponister som Cole Porter, George Gershwin og Richard Rogers, for å nevne noen. Fremdeles er "The American Songbook" den musikksjangeren han setter aller høyest. Frem til han var 60 år hadde han ingen anelse om at han kunne lage musikk – han var mer enn fornøyd med å lytte til låter som andre hadde skrevet. Men rundt 2005 begynte han å nynne på en sang han ikke hadde hørt før – en melodi som var blitt til i hans eget hode, og etter hvert kom det stadig flere låter. Sannsynligvis hadde de forblitt i Pers hode hvis ikke hans gode venn Gustav Lorentzen ville det annerledes. Gustav fikk sangene skrevet ned på notepapir, og ble i tillegg hans mentor når det gjaldt å skrive tekster. For utrolig nok begynte Per etter hvert også å lage tekster til låtene sine.

Som sendt fra himmelen

Før Lorentzens altfor tidlige bortgang i april 2010 hadde han formidlet kontakt med Tor Endresen, som selv sier: “Det var ikke til å tro. Gode, swingende, NYE låter til meg i beste American songbook-stil som jeg elsker. Det var et prosjekt som sendt fra himmelen. Dette er det største jeg har opplevd som sanger hittil i livet”.

Et musikkeventyr

Tor hadde et inderlig ønske om å få Pete Knutsen til å arrangere låtene og produsere platen. Med Pete Knutsen som arrangør og produsent, og Norges fremste jazzmusikere og Stabsmusikkens Storband som spiller, må Endresen nesten klype seg selv i armen. Her er resultatet: ”Jumping for joy”!

Utgivelsesdato: 18.01.2013

EAN : 7033662044238

Katalognummer: GRCD4423

Priskategori : CD