• GRCD4519.jpg
  • BjolsenValsemolleFoto2015_1.jpg

Tider skal komme – Bjølsen Valsemølle

MIKAEL WIEHE, TROND INGEBRETSEN: Israel, det räcker nu! ·
TROND INGEBRETSEN: Tider skal komme · Erik, Jim Morrison og jeg · Tjuvholmen · En helt vanlig mann · Da regnet kom · Ekte mannfolk skyter ikke ulv · Wyoming · Marit fra Rognes ·mer…
Menn i mørket

Bjølsen Valsemølle · Mikael Wiehe · Jon Arne Corell · Frid Brune Nordheim · Thomas Nessheim · Mona Veum Bækkelund

"Tider skal komme" er et varmt og sterkt album fra et band som har en historie som går mer enn førti år tilbake i tid.

kr 139

Nytt album fra Bjølsen Valsemølle

"Tider skal komme" er Bjølsen Valsemølles 9. album. Albumet inneholder 10 nye låter signert Trond Ingebretsen. De har også fått med seg to gjestevokalister på sitt nye album. Den svenske legenden Mikael Wiehe bidrar på låten "Israel, det räcker nu!" og Rudolf Nielsen-tolkeren Jon Arne Corell er med som vokalist på låten "Tjuvholmen". 

Det er de brennbare historiene som dominerer uttrykket på "Tider skal komme". Musikalsk beveger Bjølsen seg denne gangen inn i en del nye og varierte landskaper, uten å miste kontakten med den staute, stolte, sjelfulle og melodiske rocken som er bandets varemerke. "Tider skal komme" er et varmt og sterkt album fra et band som har en historie som går mer enn førti år tilbake i tid.

More

"Tider skal komme" er Bjølsen Valsemølles 9. album. Albumet inneholder 10 nye låter signert Trond Ingebretsen.

"Israel det räcker nu!"

Trond ønsket å ha med en duettpartner på låten som i utgangspunktet het "Harde tider på Vestbredden". Han tok kontakt med den svenske legenden Michael Wiehe, og Wiehe sa ja til å bli med. Når Trond fortalte at låten handlet om Palestina-spørsmålet og hvorledes undertrykkelse og hat føres videre, var beskjeden fra svensken klar; Låten skal hete "Israel det räcker nu!" – og sånn ble det. I tillegg til Wiehe har Bjølsen Valsemølle med seg enda en sterk gjestartist på sitt nye album; Rudolf Nielsen-tolkeren Jon arne Corell er med som vokalist på låten "Tjuvholmen"

Historiene

Musikalsk beveger Bjølsen seg denne gangen inn i en del nye og varierte landskaper, uten å miste kontakten med den staute, stolte, sjelefulle og melodiske rocken som er bandets varemerke. De sterke brennbare låtene er preget av historiene låtskriver Trond vil fortelle. Tittelsporet på "Tider skal komme" er Tronds hyllest til barnebarnet sitt. En gutt født i kjærlighet over landegrensene, med de gleder og sorger det fører med seg. "En helt vanlig mann" tar for seg norsk våpen-produksjon og våpen-eksport. "Menn i mørket" er tilegnet Osvald-sabotørene. "Ekte mannfolk skyter ikke ul" er om ulovelig ulvejakt og "Tjuvholmen" og "Wyoming" inneholder sterke tidsbilder. Albumet har også en låt om den gangen Jim Morrison og Trond satt ved siden av hverandre på Miles Davis konsert. "Marit fra Rognes" er om å avslutte livet med stil og verdighet og hyller en stor kvinnelig skiløper, "Da regnet kom" behandler den vanskelige kjærligheten.

"Tider skal komme" er et varmt og sterkt album fra et band som har en historie som går mer enn førti år tilbake i tid.

Bjølsen Valsemølle er:
Trond Ingebretsen, sang, gitar og munnspill,
Leif Ottesen, gitar og kor
Endre Christiansen, orgel, piano og synth,
Lars Aas Hansen, bass og kor
Finn Lilleseth, trommer og kor

Bjølsen Valsemølle |Frid Brune Nordheim |Jon Arne Corell |Martin Abrahamsen |Mikael Wiehe |Mona Veum Bækkelund |Per H. Sveinson |Thomas Nessheim |Trond Ingebretsen

Utgivelsesdato: 30.10.2015

EAN : 7033662045198

Katalognummer: GRCD4519

Priskategori : CD