The Love Connection – The Love Connection

THOM HELL: Have All This Time Been Wasted · Thereafter · The Old Place · Time · BJARTE JØRGENSEN, FRANK HAMMERSLAND: The Lonely Ones · FRANK HAMMERSLAND: Shining Like a Star · Heading For the Ocean · I Need Direction · FRANK HAMMERSLANDmer…, MARTE WULFF: Shine On · JØRN RAKNES: The Cosmic Forces Of Mu · MARTE WULFF: The Great Wall · Stories Never Told · ROGER WHITTAKER: New World In the Morning

The Love Connection: FRANK HAMMERSLAND · MARTE WULFF · THOM HELL · VIDAR ERSFJORD · BJARTE JØRGENSEN · JØRN RAKNES · ØRJAN LIAVÅG

Det er noe med lyden, et sound som bare akkurat dette bandet får til sammen.

kr 139

Sjanger: pop

Et livstidsprosjekt

De har prøvd, men klarer ikke å skilles. Og etter ti år som band, gir The Love Connection endelig ut sitt første album. Det tok fem år å mekke, og sjelden har det vært mer passende å si; bedre sent enn aldri. Resultatet av det som best beskrives som en evig hyttetur, er en varm, melodiøs lykkepille av en plate, frontet av tre av landets fremste vokalister; Thom Hell, Marte Wulff og Frank Hammersland. Å debutere som plateartister etter ti år som band, er ikke alle forunt. Marte, Thom, Frank og de andre kaller The Love Connection for et livstidsprosjekt, så det er mye som taler for at vi vil kunne glede oss over poplykke fra denne kanten i lang tid fremover.

More

De har prøvd, men klarer ikke å skilles. Og etter ti år som band, gir The Love Connection endelig ut sitt første album. Det tok fem år å mekke, og sjelden har det vært mer passende å si; bedre sent enn aldri. Resultatet av det som best beskrives som en evig hyttetur, er en varm, melodiøs lykkepille av en plate, frontet av tre av landets fremste vokalister; Thom Hell, Marte Wulff og Frank Hammersland.

Den som skriker høyest vinner

The Love Connection består av Thom Hell, Frank Hammersland, Marte Wulff, Ørjan Liavåg, Vidar Ersfjord, Jørn Raknes og Bjarte Jørgensen. De holdt jevn kontakt og spilte litt sporadisk – og så, som i eventyret, dro de syv gode vennene til en gård i Sverige og begynte å jobbe med bandets første plate. Det var i 2009. Men det kom andre prosjekter, folk fikk familier, ting tok litt tid. Ved neste møte var Marte Wulff høygravid, men holdt koken og nektet å legge seg før det var morgen. Prosessen har vært mer fest enn slit. Med tre frontfigurer og ingen sjef, gjaldt demokratiets spilleregel nummer en; den som skriker høyest vinner. Og alle har insett at de er blitt for gamle til å krangle.

En perfekt høstplate

The Love Connection er også navnet på albumet, som er akkurat hva det gir seg ut for å være: Et uslitelig bånd mellom gode venner. At Thom Hell og Marte Wulff startet det hele som kjærestepar, er samtidig ingen hemmelighet. Men trekantforholdet oppstod tidlig; Da det ble slutt med Marte, flyttet Thom rett inn på et ledig rom hos Frank. Nå låter de bare veldig bra sammen, alle tre. På plata synger de stort sett låtene de selv har skrevet, men alle bidrar på alt. Det resulterer i nydelige harmonier og et solid trøkk over hele linja.

Gladlåta "New World In The Morning", platas eneste coverlåt, inspirerer til å cruise rundt på landet med nedrullet vindu og vind i luggen, men The Love Connection er likevel en perfekt høstplate. Er det noe vi trenger når kulda biter, så er det en upbeat poplåt å varme oss på, og slike finner vi flere prakteksempler på her. Noen spor tenderer også mot rolig prog- rock i velkjent Thom Hell-ånd, mens andre igjen har elementer av country og folk, og avslører en kjærlighet til steel gitaren.

Et livstidsprosjekt

Gjengen er alt i gang med å skrive stoff til neste plate, "som altså ikke skal ta fem år", og gleder seg stort til å spille live igjen. Med energien de syv kompisene produserer sammen, er det mye som tyder på at det både vil låte bra og være veldig underholdende når de igjen står samlet på en scene. The Love Connection dyrker umiddelbar musikkglede; det handler om at ting ikke må være blankpolerte og perfekte, men at musikken skal lages med store doser kjærlighet.

Å debutere som plateartister etter ti år som band, er ikke alle forunt. Marte, Thom, Frank og de andre kaller The Love Connection for et livstidsprosjekt, så det er mye som taler for at vi vil kunne glede oss over poplykke fra denne kanten i lang tid fremover.

Thom Hell har tidligere gitt ut hele syv soloalbum, de to første med nettopp The Love Connection som backingband. Han har vunnet tre Spellemann-priser og Det store korslaget med "Team Thom". Marte Wulff har gitt ut fire plater, vært nominert til Spellemannspris, spilt over 300 konserter over hele Norge og samarbeidet med en rekke artister, inkludert hele Kristiansand symfoniorkester. Frank Hammersland har vært et velkjent navn helt siden han frontet 90-tallets bergenske superband, Pogo Pops som gjenoppstod i 2006, for ikke å glemme Popium som dukket opp i 1998. Nå gir han, som Marte, også ut musikk på norsk, nærmere bestemt poprock på bergensk.

Bjarte Jørgensen |Frank Hammersland |Jørn Raknes |Kenneth Lewis |Marte Wulff |Roger Whittaker |The Love Connection |Thom Hell

Utgivelsesdato: 07.11.2014

EAN : 7033662044665

Katalognummer: GRCD4466

Priskategori : CD