• GRCD4330.jpg
  • Frida_FotoAndreasUlvo.jpg
  • HIRES-ANU_7430-1.jpg
  • FridaAnnevik1.jpg

Synlige hjerteslag – Frida Ånnevik

FRIDA ÅNNEVIK: Strået · Snubletråd · By · Vant til stemmen din · Sover du · Gjennomtrekk · Spådom (en sang om snø) · Du · Min plass · Hjertetmer… hans

Frida Ånnevik, vocal · Andreas Mjøs, guitar, percussion, keyboards · Jørun Bøgeberg, bass · Einar Næss Haugseth, piano · Andreas Ulvo, organ, keyboards

Årets store albumoverraskelse! [NRK P1]

kr 139

Det finnes stemmer som ikke gir deg noe valg.

Det finnes stemmer som ikke gir deg noe valg. Stemmer som får deg til å stoppe opp. Som får deg til å glemme hva du drev med. Du bare må høre hva de har å si. Frida Ånnevik har en sånn stemme.

26 åringen Frida Ånnevik fra Ridabu utenfor Hamar representerer noe av det ypperste av ny norskspråklig musikk. Pop i et åpent sjangerlandskap med personlighet både i komposisjon, tekst og uttrykk. Albumet ble sluppet i november 2010, ble kåret til årets beste norskspråklige album av NRK P1 Norsk på Norsk og havnet på årsbestelistene til journalister i alt fra Lydverket til Vårt Land. Hun gjorde stor suksess på By:Larm 2011, og har varmet opp for Odd Nordstoga i flere av de største byene i Norge.

Les mer

Det finnes stemmer som ikke gir deg noe valg. Stemmer som får deg til å stoppe opp. Som får deg til å glemme hva du drev med. Du bare må høre hva de har å si. Frida Ånnevik har en sånn stemme.

Skrive og formidle egen virkelighet

Frida begynte å jobbe med norske tekster i 2001: ”Det kommer nærmere innpå når man skriver på eget språk, det språket som potensielle lyttere bruker når de formidler hvem de er til andre, kjefter på unga sine, eller slår opp med kjæresten. Man slipper å oversette. Jeg har en far som er trubadur og forfatter, muttern er journalist, og jeg er vokst opp med Prøysen. Det er egentlig ganske naturlig å skrive og formidle egen virkelighet…”

Grappas debutantpris

Som den fjerde i rekken etter Valkyrien Allstars, Gjermund Larsen og Siri Nilsen, ble Frida Ånnevik i 2009 tildelt Grappas debutantpris og vant platekontrakt, innspilling og lansering. Sammen med produsent Andreas Mjøs (Susanna and the Magical Orchestra, Adjagas) jobbet hum fram debutalbumet ”Synlige hjerteslag”.

Årets beste norskspråklige album av NRK P1

Albumet ble sluppet i november 2010, ble kåret til årets beste norskspråklige album av NRK P1 Norsk på Norsk og havnet på årsbestelistene til journalister i alt fra Lydverket til Vårt Land. Hun gjorde stor suksess på By:Larm 2011, og har varmet opp for Odd Nordstoga i flere av de største byene i Norge. Singlene "Strået" og "Snubletråd" har begge gått i tung rotasjon på NRK P1. Ånnevik var nominert til Spellemann både som årets nykommer og i kategorien vise. Hun ble også den første vinneren av Tekstforfatterfondets nyoppstartede debutantpris "LYSPUNKT".

Andreas Mjøs |Frida Ånnevik

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662043309

Katalognummer: GRCD4330

Priskategori : CD