Stille grender – Eva Bjerga Haugen

O Come, O Come, Emmanuel · O Come All Ye Faithul · Jeg synger julekvad · Mitt hjerte alltid vanker · Du grønne, glitrende tre, god dag · Jul, jul, strålande jul · Det hev ei rosa sprunge · Kling no, klokka · Stille natt ·mer… Nattevåk · Folkefrelsar til oss kom · Snow · O helga natt ·

Eva Bjerga Haugen, Morten Askildsen, Simen Kiil Halvorsen og Thomas Bang.

“Stille Grender” er et vakkert og unikt julealbum, som skildrer det gode samarbeidet mellom Eva Bjerga Haugen, Morten Askildsen, Simen Kiil Halvorsen og Thomas Bang.

kr 149

“Stille Grender” er et vakkert og unikt julealbum, som skildrer det gode samarbeidet mellom Eva Bjerga Haugen, Morten Askildsen, Simen Kiil Halvorsen og Thomas Bang.

More

Jazzsanger Eva Bjerga Haugen har laget et fantastisk julealbum sammen med gitarist Morten Askildsen, trompetist Simen Kiil Halvorsen og kontrabassist Thomas Bang. De har alle til felles at de elsker jul og jazz. Dette sier musikerne om julealbumet:

– Det er upretensiøst. Det er stemningsfullt. Det er lekent. Det er vokal, gitar, trompet og kontrabass. Det er tradisjon og improvisasjon. Det er kjent og ukjent. Og det er “fra alle oss til alle dere”.

Etter flere år på rad med sin tradisjonsrike julekonsert i Skur 2 i Stavanger, har de nå endelig spilt inn en etterlengtet juleplate med egne og særegne arrangementer av de fineste julesangene de vet om. Eva forteller dette om å skulle lage et nytt julealbum:

– Vi ga oss selv en nær umulig oppgave… Nemlig å lage en original juleplate. Men noen sa jo en gang at «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert». Så vi begynte med å velge ut de sangene som vi er vokst opp med. Som vi liker best. Og så plukket vi dem fra hverandre, forsøkte å finne kjernen i hvorfor vi er så glade i akkurat disse sangene. Og så var det å bygge opp arrangementene rundt dette, hele tiden med fokus på det enkle, det autentiske, det ærlige. Det er en egen kraft, en egen varme, en egen inderlighet i disse julesangene. De roper ikke, de skriker ikke. Og derfor har vi forsøkt etter beste evne å behandle dem med den aller største respekt, og ikke drukne dem i for mye pynt.

Eva Bjerga Haugen har jul og musikk i blodet. I genene. Hun kan ikke huske en jul uten å ha vært på en eller flere julekonserter. Enten som utøver eller som tilskuer. Hun kommer fra en musikerfamilie, med en mor som blant annet i årevis var dirigent for et kjent kvinnekor i Stavanger. Her fikk hun fra ung alder være med på scenen med sine foreldre hvor de i nærmere 20 år på rad spilte og sang «Mitt hjerte alltid vanker» sammen som trio. Den sangen måtte jo selvsagt få være med på albumet.

Albumet bærer preg av de prominente utøverne. Bassist Thomas Bang er utdannet ved Rytmisk musikkonservatorium i København, hvor han var medlem av det legendariske Big Bombastic Collective som ble nominert til Danish Music Awards i 2007.

Simen Kiil Halvorsen er en ettertraktet trompetist i inn- og utland, med mastergrad i utøvende jazz fra Norges musikkhøgskole. Halvorsen mottok Mølsterprisen under MaiJazz-festivalen i 2015, og har etter dette gitt ut flere kritikerroste album med egne komposisjoner.

Morten Askildsen er en allsidig gitarist og komponist/arrangør, som blander det beste fra jazz, pop og roots i spillet sitt. Med en mastergrad i improvisert musikk og resten av armer og bein plantet i hva det måtte være av interessante musikksjangre.

Eva Bjerga Haugen er en spellemannsnominert sanger fra Stavanger, kjent som en av Norges sterkeste stemmer, spesielt innenfor jazz-sjangeren og har blitt omtalt som blant annet “En av landets aller mest hørverdige og spennende vokalister” og “I besittelse av bortimot den perfekte stemma”. Hun har tidligere mottatt utallige solide kritikker fra inn- og utland for både sine konserter og sine utgivelser, fra renommerte tidsskrifter som All About Jazz, Jazzism Magazine, Le Soir Belgique, Musikmagasinet Lira, Jazznytt, OPUS, Stavanger Aftenblad, Dag og Tid, Dagsavisen.

Eva Bjerga Haugen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662047567

Katalognummer: GRCD4756

Priskategori : CD