Steingard – ORBO Ole Reinert Berg-Olsen

OLE REINERT BERG-OLSEN: København · Ha meg til eg dør · Ingen er så vakker · Steingard · Svalbard · Midnattsol · Stormer · Statuen · Hardanger · Vossamadonna · Dagene er for lange · Heim tilmer… Os

ORBO Ole Reinert Berg-Olsen · Steinar Albrigtsen · Monika Nordli · Herborg Kråkevik · Erick Jaskowiak · Twang Gang · Fonos · Ine Tumyr · ...(and more)

Ole Reinert Berg-Olsen solodebuterer med platen "Steingard". Platen inneholder blant annet duettene "Midnattsol" med Steinar Albrigtsen og Monika Nordli, og "Statuen" med Herborg Kråkevik.

kr 139

Norskspråklig album produsert av artisten selv, og med egenkomponerte sanger!

Ole Reinert har tidligere blitt omtalt som en av landets fremste låtskrivere og vokalister. Han han tidligere vunnet Spellemannsprisen for albumet «High Roller» med ORBO & The Longshots i 2008, og for låten «Forget What I Said» med Noora Noor i 2009. Han har også medvirket på en rekke norske plateutgivelser, både som utøver, låtskriver og produsent. Etter 12 år med OBRO & The Longshots har tiden kommet for en soloutgivelse.

I år debuterer han dermed med norskspråklig album, innspilt i Hordaland Studio i Os. Albumet «Steingard» inneholder 12 nye egenkomponerte sanger, blant annet radiosingelen «Midnattsol» med Steinar Albrigtsen og Monika Nordli, samt sangen «Statuen» med Herborg Kråkevik. Platen er i tillegg produsert av artisten selv, og handler om verdens mest majestiske og fantastiske land, ifølge Ole Reinert selv; nemlig Norge. Han har jobbet med låtene og innspillingen i ett år, og vi gleder oss til å presentere det endelige resultatet!

More

Orbo vant Spellemannspris for albumet «High Roller» med ORBO & The Longshots i 2008, og for låten «Forget What I Said» med Noora Noor i 2009. Etter 12 år i band har tiden kommet for å ta en bandpust i bakken i 2013, og for hans del betyr det å gi ut et album på norsk.

Orbo & The Longshots

Rock and roll-bandet The Longshots ble dannet av Ole Reinert i 2000, og ga ut en rekke plater som ble spilt inn over hele verden; fra Hardangervida til Sun Studio i Memphis. I 2008 vant de Spellemannprisen 2008 for albumet "High Roller". Orbo turnerte Norge kontinuerlig fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør, og alt imellom, sammen med bandmedlemmene. Men etter 12 år har tiden kommet for å gi ut en soloplate – på norsk.

En av landets fremste låtskrivere og vokalister

Ole Reinert Berg-Olsen har medvirket på en rekke norske plateutgivelser, både som utøver, låtskriver og produsent. Han har tidligere blitt omtalt som en av landets fremste låtskrivere og en av våre beste vokalister. I tillegg er han også en aktiv MOT-ambassadør (www.mot.no). Albumet «Steingard» tar for seg tiden vi lever i, landet vi bor i og utgis med vilje på kvinnedagen.

Egenkomponerte sanger

Første låt fra albumet er "København", og foruten hardingfelen som spilles av Øystein Fosshagen, spiller Ole Reinert alle instrumenter selv. Sangen handler om å være på let og reise etter "det andre livet" man alltid føler eksisterer parallelt med sitt eget. Sangen kan også sees på som nordmenns drøm om den skandinaviske metropol både i moderne tid og historisk sett.

"Midnattsol" er en duett med Steinar Albrigtsen, Monika Nordli på kor, Øystein Fosshagen (Gitarkameratene) på mandola/fiolin og Magnus Skylstad på trommer. Låten kombinerer det mytiske, nordlige og urnorske med svunnen kjærlighet og konstaterer at lærdommen er den samme uansett om man er ung og naiv eller voksen og lærd. Musikalsk sonderer den terrenget et sted mellom folkemusikk, bluegrass, country og vise.

Som han selv sier "Jeg elsker Norge. Det er verdens mest majestetiske og fantastiske land. Selv om jeg har brukt store deler av arbeidslivet mitt på reise i landet er det fortsatt mye jeg ikke har sett. Albumet handler om Norge."

Bjørn Møen |Erick Jaskowiak |Erlend Styve |Fonos |Gina Aspenes |Herborg Kråkevik |Ine Tumyr |Jan Eirik Gullbrå |Magnus Åserud Skylstad |Monika Nordli |ORBO Ole Reinert Berg-Olsen |Os Mannskor |Øystein Knaus Fosshagen |Reidar F. Opdal |Steinar Albrigtsen |Tove Kragset |Twang Gang

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662044214

Katalognummer: GRCD4421

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting