Steinar Raknes – On The Road – Steinar Raknes

STEINAR RAKNES: Just Like The Rain · City Clown · Always On The Road · Crush Me · Bob Along · The Deserter · Ravel Prelude · It Is Easier · Filling My Own Shoes · Breaking Up In Pieces · Better Daysmer… ·

Steinar Raknes

Nytt soloalbum fra Steinar Raknes!

kr 139

Gjennom en lang karriere i musikkbransjen, har bassisten Steinar Raknes de senere år for alvor befestet sin posisjon som én av landets mest unike vokalister og låtskrivere, blant annet gjennom Americana-prosjektet STILLHOUSE.

Albumet On the Road inneholder 11 nye låter som Steinar skrev ute på veien, både rundt omkring i Norge og andre steder i verden. Tekstene her reflekterer de blandede følelsene med å reise; hvordan det er fantastisk å kunne dra ut for å spille musikk, samtidig som det er vondt å være borte fra de man er mest glad i.

 

More

 

Gjennom en lang karriere i musikkbransjen, har bassisten Steinar Raknes de senere år for alvor befestet sin posisjon som én av landets mest unike vokalister og låtskrivere, blant annet gjennom Americana-prosjektet STILLHOUSE.

Fra å spille med historiske jazznavn som Chick Corea, Michael Brecker og Bobby McFerrin, har Raknes tatt et skritt utenfor jazzen med sitt kommende album og stikker hodet innom roots, blues og rock, samtidig som han videre utforsker Americanaen.

Albumet On the Road inneholder 11 nye låter som Steinar skrev ute på veien, både rundt omkring i Norge og andre steder i verden. Tekstene her reflekterer de blandede følelsene med å reise; hvordan det er fantastisk å kunne dra ut for å spille musikk, samtidig som det er vondt å være borte fra de man er mest glad i. 

– Jeg jobbet med innspillingen hjemme under koronaperioden, kombinert med blant annet hjemmeskole. Det var i stor kontrast til situasjonen jeg befant meg i da jeg skrev tekstene, forteller Steinar. 

Det er mange lyder på plata som ikke høres ut som kontrabass. Men alle toner kommer fra, og er spilt på Steinars italienske bass fra 1780. Han har lenge forsket på hvordan han kan utvide soundet sitt, og på On the Road har han brukt et gitarpedal-oppsett som også brukes live med med looping, vreng, oktavering, klanger, og mer. Det har ført til fantastisk mange spennende, nyskapende momenter på dette albumet. 

On the Road er basert på låtene til bestillingsverket On the Road, til Trondheim Jazzfest og Moldejazz 2020.
Steinar Raknes

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662046812

Katalognummer: GRCD4681

Priskategori : CD