• image003
  • OlaKvernberg – (photo by Nina Djærff)

Steamdome III: Beyond The End, Limited edition box set – Ola Kvernberg

OLA KVERNBERG: The Purple Jack - The Purple Jack - The Purple Jack - Rallartando · The Purple Jack - The Purple Jack - Largo Terminale · The Purple Jack - reviveR · Intermezzo · Monolith ·mer…

Ola Kvernberg, Trondheim Symfoniorkester

Det er tre år siden det kritikerroste albumet “Steamdome II: The Hypogean” boret seg inn i norsk musikkhistorie. Nå forsterker Ola Kvernberg besetningen med 60 musikere fra Trondheim Symfoniorkester, fyrer opp gravitasjonstoget, og sikter på å skyte deg ut i stratosfæren – Beyond The End.

kr 1,199

297 på lager

Sjanger: ElectronicJazz

I ‘Beyond The End’ forener Ola Kvernberg rytmisk energi og symfonisk slagkraft i et verks om utfordrer alle konvensjonelle musikksjangre.

Limited edition box set:  2 x gatefold vinyl, 194 page study score, solo transcriptions og lossless audio access.

Les mer

Det er tre år siden det kritikerroste albumet “Steamdome II: The Hypogean” boret seg inn i norsk musikkhistorie. Nå forsterker Ola Kvernberg besetningen med 60 musikere fra Trondheim Symfoniorkester, fyrer opp gravitasjonstoget, og sikter på å skyte deg ut i stratosfæren – Beyond The End.

I ‘Beyond the End’ forener Ola Kvernberg rytmisk energi og symfonisk slagkraft i et verk som utfordrer alle konvensjonelle musikksjangre. Som alltid uten reiseforsikring, men med et knippe av norsk rock og jazz mest innovative instrumentalister og et topp- trent symfoniorkester som lokomotiv.

Likeverdig symfoni

Med ‘Beyond the End’ har Kvernberg laget et dypt personlig verk som, i enda større grad enn tidligere, under- streker en enorm allsidighet og urokkelig vilje til å pushe musikalske grenser. Resultatet er en 62-minutters sjangerlek hvor Kvernberg inviterer den klassiske tradisjonen til samtidsdans med elektriske stormvinder og symfoniske adrenalinkick, breakbeats, synther, pauker, fløyter og elektronikk på et skyhøyt nivå. Som Kvernberg selv påpeker: — Historien mangler ikke eksempler på band som låner symfoniske fjær, men det er få eksempler på hele symfonier hvor alle aktører har en like viktig rolle.

62 minutter lyttefest

‘Beyond The End’ er langt fra polerte, ett minutt-lange bængers skreddersydd for et utålmodig publikum. Du skal likevel ikke se bort fra at det er en symfoni i tre satser som runger ut over arenaer og festivalområder de neste årene. Den progressive, dansbare klubbestetikken som fra før preger Steamdome-universet er sentral også på dette dobbeltalbumet.

‘Steamdome III: Beyond the En’ ble urframført som avslutningskonsert foran mer enn 3000 publikummere på Olavsfest i Trondheim. Det overordende temaet for festivalen var ’tillit’. — Spennvidden på utøvere i dette giga- prosjektet ligner i grunn på publikummet vårt: 20-70åringer – en tjukk, en tynn, en høy og en lav. Om denne turen blåser brillene av deg, gjør deg varm i kinna eller gjør deg lynforbanna – så er det garantert noen på scena som føler akkurat det samme som deg. I ‘Beyond The End’ kan alle finne noe å relatere seg til, og jeg tror tilliten til det ukjente bygges gjennom det kjente. Det høres kanskje ambisiøst ut – men det er det jo også!

Besetning

Som en av Norges mest allsidige musikere og komponister var det møtet med klubbmusikken som skulle tenne gnisten Ola trengte for å starte toget Steamdome i 2017. Debutalbumet utviklet seg raskt til bandet Steamdome, og et av de mest oppsiktsvekkende kommersielle gjennombruddene for en norsk jazzmusiker var et

faktum. Steamdome består i dag av Ola Kvernberg, medprodusent/trommis/perkusjonist Erik Nylander (Liarbird, Mechanical Fair), trommis Olaf Olsen (Bigbang, Fra Det Onde), bassist Nikolai Hængsle (Band of Gold, Bigbang, Møster), gitarist Øyvind Blomstrøm (Orions Belte) og organist/synthist Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester). Trondheim Symfoniorkester, ledet av dirigent Nick Davies (Royal Philharmonic Orchestra), med Daniel Turcina som konsertmester. På albumet gjester også gitarist Hans Magnus «Snah» Ryan og vokalist Kirsti Huke.

Albumet er spilt inn i Monkeybar Studio (Skarnes), Liarbird Studio og i Olavshallen (Trondheim). Albumet er mikset av Jørgen Træen og mastret av Helge Sten.

Referanser

Beyond the End er en interstellar reise med musikalske nikk til bl.a. Krzysztof Penderecki, Prodigy, Gustav Mahler, Maurice Ravel, Igor Stravinsky, John Coltrane, Steve Reich, Hamlet Gonashvili, The Heliocentrics og Arvo Pärt.

Ola Kvernberg

Utgivelsesdato:

EAN : 7033661048046

Katalognummer: GRLP4804

Priskategori : Box