Snø – Pitsj

ANE CARMEN ROGGEN: Skyter Is · ANJA ELINE SKYBAKMOEN: Snow Is Falling · Stille Hvit Vei · Ned · Christmas Abyss · HANNE HUKKELBERG: Snowflakes · HELGE LIEN: Nissen · JACOB G. MEIDELL: Deilig Er Den Himmel Blå · JAMES R. MURRAY, WILLIAM Jmer…. KIRKPATRICK: Away In A Manger · STEVE SWALLOW: Fjon Frå Sky · TRAD. : Deilig Er Jorden

Pitsj: Ida Roggen · Anine Kruse Skatrud · Ane Carmen Roggen · Anja Eline Skybakmoen · Benedikte Kruse

Pitsj er tilbake med en stemningsfull vinterplate i ulike temperaturer – fra hard og bitende frost til lette snøfjon fra en myk vinterhimmel. «Snø» tar oss ut i den vakre, hvite tiden og de mørke månedene.

kr 139

Stemningsfull vinterplate fra Pitsj

Med sin nye plate SNØ vil Pitsj ut i vinteren. Den vakre og hvite tiden, de mørke månedene.
Denne gangen har vokalkvintetten for første gang med egenkomponert materiale – mens andre låter er bestillingsverk signert fantastiske komponister som Helge Lien, Hanne Hukkelberg og Wenche Losnegaard.

Pitsj har laget en stemingsfull vinterplate som rommer mange temperaturer – fra hard og bitende frost, til lette snøfjon fra en myk vinterhimmel.

More

Pitsj er tilbake med en stemningsfull vinterplate i ulike temperaturer – fra hard og bitende frost til lette snøfjon fra en myk vinterhimmel. «Snø» tar oss ut i den vakre, hvite tiden og de mørke månedene. Som juleplate er dette en ganske unik låtsamling. Her er det ikke bare funnet plass til den hvite julegleden, men også til det mørkeste av alt; julesorgen. For første gang gir vokalkvintetten ut egenskrevet musikk i en sound som er både myk og kraftfull.

Snøens ulike temperaturer

Det sies at eskimoene har hundre ulike ord for snø. Denne utgivelsen har en rekke sanger om snø, og Pitsj-jentene har gjort seg opp en mening om de ulike snøtypene de synger om. Sangstilen er rett og slett knyttet opp til en definert temperatur. Spesielt låta «Snowflakes» som Hanne Hukkelberg har skrevet – skulle de synge låta med stemmene fulle av 18 harde minusgrader, eller bare med 1 myk minusgrad med kram snø og dus vinterhimmel? Klangen er helt ulik. «Det er sånne ting vi forsker på når vi jobber sammen. Vi er ekstremt nerdete når det gjelder det å skape ulike klanger og stemninger med stemmene som et ensemble» forklarer Ane Carmen Roggen.

Kvinnebusiness

Debutalbumet Pitsj ga vokalgruppen mye oppmerksomhet. Albumet brakte dem til topps på Norsktoppen og programmet Kjempesjansen på NRK, og de fulgte opp med albumet Gjenfortellinger i 2009. Som en ren kvinnebusiness er det en utfordring å holde full fart, for gruppens foreløpig åttende barnefødsel er nært forestående. Da arbeidet med Snø startet tok de et valg om å holde koken og arbeide på den måten det lar seg gjøre for unge mødre. Under innspilling sov en nyfødt baby på bakrommet i studio .

Særpreget vokalgruppe

Vokalgruppen Pitsj er fem sterke stemmer som beveger seg i landskapet mellom jazz, pop og folk. De er en av landets mest særpregede sanggrupper, bestående av to søskenpar og én «søster i ånden» (Kruse, Roggen, Skybakmoen) og har blant annet turnert i Latin-Amerika, Japan, Øst-Europa og Skandinavia. Pitsj sin egen Anja Eline Skybakmoen har skrevet mye av musikken, samtidig som hennes egen karriere som jazz- og popartist nå er i ferd med å ta av. Hanne Hukkelberg og Helge Lien har også bidratt med låter på utgivelsen. Anders Røine (den mannlige halvdelen av duoen Sudan Dudan) spiller langeleik, og albumet er produsert av Jørund Fluge Samuelsen, kjent fra samarbeid med Gjermund Larsen Trio og Aasmund Nordstoga.

Konserter:
15.11: Chagall, Bergen
20.11: Bar Moskus, Trondheim
22.11: Kulturkirken Jakob, Oslo
07.12: Sekkefabrikken kulturhus, Slemmestad
13.12: Vanntårnet, Nesodden

Anders Erik Røine |Ane Carmen Roggen |Anja Eline Skybakmoen |Hanne Hukkelberg |Helge Lien |Jacob G. Meidell |James R. Murray |Jørund Fluge Samuelsen |Pitsj |Steve Swallow |Trad. |William J. Kirkpatrick

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662044627

Katalognummer: GRCD4462

Priskategori : CD