• GRCD4472.jpg
  • ITC_and_Annevik_Foto_AndreasUlvo.jpg
  • ITC_and_Annevik_Foto_AndreasUlvo2.jpg
  • ITC_and_Annevik_Foto_AndreasUlvo3.jpg
  • ITC_and_Annevik_Foto_AndreasUlvo4.jpg

Skogenes sang – Frida Ånnevik

MORTEN QVENILD: Det Finnes · Perspektiv · Du Som Bor I Mitt Blod · Villfugl · Nocturne · Skogenes Sang ·mer… Ordene

FRIDA ÅNNEVIK: vocal. IN THE COUNTRY - MORTEN QVENILD: hyperpiano, cembalo, dulcitone, marxophone, electronic, programming, vocal. ROGER ARNTZEN: contrabass, barytonguitar, electronic, vocal. PÅL HAUSKEN: drums, percussion, vibrafone, guitar, electronic, vocal. BJ COLE: steel guitar.

Etter en serie med kritikerroste utgivelser på Rune Grammofon og tyske ACT slipper In The Country nå sitt første hele album med vokalist og norske tekster av lyrikeren og skogsarbeideren Hans Børli.

kr 139

Clear selection

Skogenes sang In the Country har hugget ut sin helt personlige hylle i pianotrio-berget. Med pianist og komponist Morten Qvenild (Susanna & the Magical Orchestra, Jaga Jazzist, sPacemoNkey) i front har de tråkket opp stier som ingen andre pianotrioer har gått før dem. Etter en serie med kritikerroste utgivelser på Rune Grammofon og tyske ACT slipper de nå sitt første hele album med vokalist og norske tekster av lyrikeren og skogsarbeideren Hans Børli. Med seg på «Skogenes sang» har de fått den britiske pedal steel-legenden BJ Cole og vokalist Frida Ånnevik – en av de mest hyllede og talentfulle unge sangerne og låtskriverne i den nye generasjonen. Frida har to kritikerroste soloplater på samvittigheten og en Spellemann og flere andre høythengende priser på peishylla. Konserter: 16.10.2014 Suldal kulturhus, Suldal 17.10.2014 Rosehagen på Gjørpeland, Sand/Forsand 18.10.2014 Sauda Fjordhotell, Sauda 19.10.2014 Ottohuset, Finnøy 23.10.2014 Rennesøy Kulturhus, Rennesøy 06.10.2014 Litteraturhuset, Oslo

More

In the Country har hugget ut sin helt personlige hylle i pianotrio-berget. Med pianist og komponist Morten Qvenild (Susanna & the Magical Orchestra, Jaga Jazzist, sPacemoNkey) i front har de tråkket opp stier som ingen andre pianotrioer har gått før dem. Etter en serie med kritikerroste utgivelser på Rune Grammofon og tyske ACT slipper de nå sitt første hele album med vokalist og norske tekster av lyrikeren og skogsarbeideren Hans Børli.

Hans Børli (1918-1989) fra Eidskog arbeidet hele sitt yrkesaktive liv som tømmerhogger i tillegg til å ha et omfattende forfattervirke. Han fikk derfor merkelappen «skogens dikter». Han er først og fremst kjent som lyriker, men han skrev også romaner, noveller og skuespill. Børlis utgangspunkt var skogen og livet der, i diktingen var han også opptatt av politikk og i økende grad eksistensielle problem som angst, tro og død. Børli ble tildelt en rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen for 1970 og Doblougprisen for 1972. Han nominert til Nordisk Råds Litteraturpris i 1972. Diktene hans har tidligere blitt tonesatt av bl.a. Erik Lukashagen og Sinikka Langeland.

Morten Qvenild har lenge hatt et sterkt forhold til Hans Børlis lyrikk, og står bak alle tonesettingene på «Skogenes sang». Det ble naturlig å hente frem disse da BBC-journalist Fiona Talkington inviterte trioen til å bli med i konsertserien Conexions på Nasjonal Jazzscene i 2012. Med konsertserien ønsket Talkington å stimulere til samarbeid mellom norske og britiske musikere. Steelgitarist BJ Cole ble koblet med In The Country, og bandet inviterte selv med seg Frida Ånnevik. «Hun var egentlig et selvskrevent valg for oss når det kom til å fremføre disse nedpå-jorda-diktene» sier bandet, og det skulle vise seg å være et lykkelig valg. «Å spille med Frida har vært veldig naturlig og det føles som vi har jobbet sammen i årevis, med tanke på den felles forståelsen vi har for tekstene og musikken.» Som artist har Frida har fått spesielt mye oppmerksomhet for sine tekster, og som Hedmarking kjente hun også et visst eierskap til Børlis diktning: «Børli er en del av det framifrå Hedmarksdikter-firkløveret: Alf Prøysen, Rolf Jacobsen, Kjell Aukrust og Hans Børli».

Selv om In the Country i hovedsak er en instrumentaltrio har både vokal og tekst alltid spilt en rolle i In the Country-universet. «Vi har hele tiden vært et vokalt band» sier bassist Roger Arntzen, «og har vært innom alt fra bromlebassing til forsøk på skjønnsang på tidligere album». Morten og Pål har sunget på flere av platene og den svenske kultvisesangeren Stefan Sundström bidro også på albumet «Losing Stones, Collecting Bones». I de senere år har bandet gjort en rekke opptredener sammen med lyriker og forfatter Frode Grytten. – Alle tre medlemmer har utenom trioen spilt med uvanlig tekststerke vokalister. Morten med Susanna Wallumrød og Solveig Slettahjell, bassist Roger Arntzen med Heidi Skjerve og Julie Dahle Aagård og trommeslager Pål Hausken med bl.a. Hilde Marie Kjersem og Ida Jenshus. BJ Cole må med rette kunne kalles en levende legende. Han har vært aktiv som musiker siden tidlig på syttitallet innen en rekke sjangere; fra pop og rock, til jazz og mer eksperimentell musikk. Han har spilt på album og turnéer med Sting, T. Rex, Bjørk, Emmylou Harris, Elton John, Iggy Pop, REM, Brian Eno, Luke Vibert, David Sylvian, Roy Harper og tallrike andre. «Skogenes sang» ble spilt inn på Ocean Sound studio på Giske i løpet av en januarhelg i 2013 og er senere mikset av Johnny Skalleberg i Oslo Klang. Konserter: 16.10.2014 Suldal kulturhus, Suldal 17.10.2014 Rosehagen på Gjørpeland, Sand/Forsand 18.10.2014 Sauda Fjordhotell, Sauda 19.10.2014 Ottohuset, Finnøy 23.10.2014 Rennesøy Kulturhus, Rennesøy 06.10.2014 Litteraturhuset, Oslo

BJ Cole |Frida Ånnevik |In the Country |Morten Qvenild |Pål Hausken |Roger Arntzen

Utgivelsesdato:

EAN : 703366204472

Katalognummer: GRCD4472

Priskategori : CD