Sei det igjæn – Anders Jektvik

ANDERS JEKTVIK: Sei det igjæn · Hypnotisert · Like før · 9 volt · Cava · Slu som ein slange · Ut i det blå · Reng mæ · Skrik · Som ei sol · Sænga e ei tidsmaskin · ANDERS JEKTVIK, INGOLF JEKTVIK: Brinnj hjertemer… brinnj

Anders Jektvik · Thommas Brodahl · Stian Lundberg · Ole Jonas Storli · Jon Krogstad · Øyvind Smidt · Simen Løberg · Cecilia L. Dyrøy

Musikken er en blanding av fortellinger og en metaforisk pessimistisk optimisme, og Anders Jektvik mener «Sei det ígjæn» er den beste platen han har laget hittil.

kr 139

Nytt album fra Anders Jektvik

Anders Jektvik mener at hans nye album «Sei det igjæn» er den beste platen han har laget hittil. Musikken er en blanding av fortellinger og en metaforisk pessimistisk optimisme, med mer utfordrende melodi og tekst enn tidligere. Hitterværingen Jektvik er oppdratt i musikkens ånd. Han plukker nå gitar med uvanlig følelse og snert. Likevel er det stemmen som er hans fremste signatur, der han høres ut som en mellomting mellom Leonard Cohen og Chris Rea. Han fikk sitt nasjonale gjennombrudd da han tok andreplass i Norske Talenter i 2012, med låtetene «Bare saind» og «Tøv». Og mange fikk opp ørene for den humoristiske siden av ham med låta «Rampa (Colan her)», der han parodierer en spillejobb sammen med Åge Aleksandersen, som ble starten på vennskapet med Rockekongen. Åge kom kort tid etterpå med tilsvaret «Sangen om Rampa» på nettversjonen av albumet Sukker og Salt (2014). «Sei det igjæn» er Anders Jektviks tredje soloalbum, og gis ut på Grappa Musikkforlag.

Les mer

Anders Jektvik slipper sitt tredje soloalbum "Sei det igjæn"

Metaforisk pessimistisk optimisme

"Dette er den beste platen jeg laget hittil. Jeg synes det ble veldig mye fin musikk på denne skiva, og mer utfordrende melodi og tekst enn tidligere. Musikken er en blanding av fortellinger og en metaforisk pessimistisk optimisme" – Anders Jektvik

Hitterværingen Anders Jektvik (33) er oppdratt i musikkens ånd, og har lært å spille av sin far, og ved å høre på blant annet Mark Knopfler. Han plukker nå gitar med uvanlig følelse og snert. Likevel er det stemmen som er hans fremste signatur, der han høres ut som en mellomting mellom Leonard Cohen og Chris Rea.

Parodien av rockekongen

Han fikk sitt nasjonale gjennombrudd da han tok andreplass i Norske Talenter i 2012, med låtetene «Bare saind» og «Tøv». Og mange fikk opp ørene for den humoristiske siden av ham med låta «Rampa (Colan her)», der han parodierer en spillejobb sammen med Åge Aleksandersen, som ble starten på vennskapet med Rockekongen. Åge kom kort tid etterpå med tilsvaret «Sangen om Rampa» på nettversjonen av albumet Sukker og Salt (2014).
Men bak humoren og skråblikket finner du oftest Anders Jektvik i en verden av mer seriøs melankoli og ettertanke.

Sangene til mannen med den store stemmen handler om alt fra dobbeltmoral (Lakkskoferie) og hverdagsløgn (No som ailt e bra) til tro og tvil (Likevæl ei bønn). Samtidig som han også viser et stort hjerte for de som sliter, gjennom sanger som «Siste Holdeplass», om nedleggingen av rusomsorgen i Trondheim.
«Bare Saind» fra debutalbumet «Aill Kjeinne Aill» er hans største radiolåt, og ble i 2013 den nest mest spilte låta på NRK P1, kun slått av Bjørn Eidsvåg. Begge hans tidligere album har vært blant de mest streamede i Trøndelag.

For intervjuavtaler, spørsmål, bilder eller ytterligere informasjon, kontakt:
Atle Bøckmann, 91538717 / 22201899, atle@indianer.nu
Glenn Larsen, 95036062 / 22201899, glenn@indianer.nu

Anders Jektvik |Cecilia L. Dyrøy |Ingolf Jektvik |Jon Krogstad |Ole Jonas Storli |Øyvind Smidt |Simen Løberg |Stian Lundberg |Thommas Brodahl

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662045129

Katalognummer: GRCD4512

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting