Sanger om kjærlighet – Bjølsen Valsemølle

TROND INGEBRETSEN: Små ting · Sanger om kjærlighet · Mann av denne byen · Linje nummer 3 · En fremmed · Horseid · Der land snakker til himmel'n · Kjenne på hat · Treningsdagbøkene til Oddvar Brå · Pooladkaf hotell · Barber Greene ·mer… Den skinnende elva ·

Bjølsen Valsemølle: Trond Ingebretsen · Leif Ottesen · Endre Christiansen · Lars Aas Hansen · Even Finsrud

Bjølsen Valsemølle er på sitt nye album, som alltid, et band som opererer innenfor den politiske musikktradisjonen, men dette er også et album med sanger om kjærlighet.

kr 139

Sanger om kjærlighet

Bjølsen Valsemølle slipper sitt niende studioalbum; en plate fullspekket av vakre melodier og politisk brodd. Det er snart 45 år siden Trond Ingebretsen etablerte Bjølsen Valsemølle, og har i sin tid band preget norsk musikkhistorie med perler som «Vålrenga Kjerke», «Vaterlands Bru» og «Soria Moria». Bjølsen Valsemølle er på sitt nye album, som alltid, et band som opererer innenfor den politiske musikktradisjonen, men dette er også et album med sanger om kjærlighet.På «Horseid», synger Ingebretsen om varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. «Land snakker til himmelen» handler om stengte landegrenser. «Skinnende elva» er en positiv hilsen og hyllest til hva Oslo har blitt, blant annet takket være ordfører Marianne Borgen og bystyreleder Raymond Johansen. «Ren fremmed» er en sang til de vanlige menneskene langs veiene i Amerika som inspirerte Trond da han var på sykkeltur der, og tittelsporet har en solidaritetstanke i bånn. Der forteller Bjølsen om en fyr som bare nekter å gi opp. Nå er Ingebretsen, sammen med Leif Ottesen Lars Aas Hansen, Endre Christiansen og Even Finsrud klare med det splitter nye albumet Sanger om kjærlighet.

Les mer

Bjølsen Valsemølle slipper sitt niende studioalbum; en plate fullspekket av vakre melodier og politisk brodd.

Politisk musikktradisjonen

Bjølsen Valsemølle er her, som alltid, et band som opererer innenfor den politiske musikktradisjonen. På «Horseid» synger Ingebretsen om varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. «Der land snakker til himmel’n» handler om stengte landegrenser, og sender sammen med «Kjenne på hat» et par stikk mot Sylvi Listhaug. Men dette er også et album med sanger om kjærlighet.

– «Skinnende elva» er en positiv hilsen og hyllest til hva Oslo har blitt, blant annet takket være bystyreleder Raymond Johansen og ordfører Marianne Borgen . «En fremmed» er en sang til de vanlige menneskene langs veiene i Amerika som inspirerte meg da jeg var på sykkeltur der, og tittelsporet har en solidaritetstanke i bånn. Der forteller jeg om en fyr som holder fast på trua, og bare nekter å gi opp, forteller Ingebretsen.

Bakgrunnen for albumets tittel stammer fra en A-magasinet-forside Ingebretsen så i 2015, med et bilde av da 18 år gamle Ronahi Avsin som var med på å kaste ut IS av Kobani i Syria. Artikkelen handler om at likestilling og krig er like viktig for Avsin som er soldat i YPJ.

– Jeg syntes det var så sterkt å lese om henne. Det er noe med det bildet, og at hun holder den blomsten samtidig som hun har et gevær på ryggen. Når jeg tenker på Sanger om kjærlighet følte jeg at hun i det bildet traff en nerve.

Albumet har fått en nydelig produksjon av Lasse Hafreager.

Bjølsen Valsemølle |Lasse Hafreager |Trond Ingebretsen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662046041

Katalognummer: GRCD4604

Priskategori : CD