• GRCD4286.jpg
  • GRCD4286_inlay_web.jpg

Quietly To The Fields – Torbjørn Dyrud

TORBJØRN DYRUD: Quietly To The Fields · Spring Song · Still Flowing · Flowing Still · Trees · Still · Hills And Meadows · Leaves · Springmer… Song

Torbjørn Dyrud · Stian Carstensen, Mathias Eick

Spennende solodebut fra Torbjørn Dyrud.

kr 139

Sjanger: ImproStandard

Torbjørn Dyrud: Quietly To The Fields

Reflekterende, intimt, melodisk og vakkert er ord som best kan beskrive utfallet når Torbjørn Dyrud utgir sitt første soloalbum. Dyrud er en av flere unge musikere og komponister i sin generasjon som uten besvær beveger seg på kryss og tvers av ulike uttrykk. Jazzen har han hatt et sterkt forhold til siden oppveksten på Toten, hvor musikklinje og ten-sing stod sentralt, senere avløst av studier i komposisjon og kirkemusikk. Hele tiden har interessen for improvisasjon vært en rød tråd. Størsteparten av materialet på albumet er fritt improviserte pianostykker innspilt i legendariske Rainbow Studio og Kampen Kirke, der Dyrud tidligere var organist. Som improvisatør imponerer han både med sin formsans og en rik melodisk åre. Albumet inneholder også et knippe knallsterke originalkomposisjoner fra Dyruds hånd, og på disse har han fått med seg to allsidige musikere som ikke behøver noen nærmere presentasjon: Stian Carstensen på kaval og akkordion og Mathias Eick på kontrabass og trompet.

More

Reflekterende, intimt, melodisk og vakkert er ord som best kan beskrive utfallet når Torbjørn Dyrud utgir sitt første soloalbum.

Improvisasjoner

Størsteparten av materialet på “Quietly To The Fields” er fritt improviserte pianostykker innspilt i legendariske Rainbow Studio og Kampen Kirke, der Torbjørn Dyrud tidligere var organist. Som improvisatør imponerer Dyrud både med sin formsans og en rik melodisk åre. Albumet inneholder også et knippe knallsterke originalkomposisjoner fra Dyruds hånd, og på disse har han fått med seg to allsidige musikere som ikke behøver noen nærmere presentasjon: Stian Carstensen på kaval og akkordion og Mathias Eick på kontrabass og trompet.

Torbjørn Dyrud

Torbjørn Dyrud (1974) har studert ved Norges musikkhøgskole og Musikhögskolan i Stockholm, og arbeider som musiker, komponist og dirigent. Han har skrevet musikk for flere av landets beste kor, og hans musikk er framført i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, USA og New Zealand. Han fikk i 2004 Tonos EDVARD-pris for verket Lovesong I. Som pianist og organist arbeider han primært med improvisasjon og har i tillegg til Mathias Eick og Stian Carstensen, samarbeidet med Mats Eilertsen, Arve Henriksen, Christian Wallumrød, Gaute Solås, Tora Augestad og Oslo Fagottkor.

Magnus Beite |Mathias Eick |Stian Carstensen |Torbjørn Dyrud

Utgivelsesdato: 17.11.2008

EAN : 7033662042869

Katalognummer: GRCD4286

Priskategori : CD