• GRCD4591.jpg
  • GRCD4591-Reiersrud_Cranner_2019_Photo_Nicolay_Woldsdal.jpg

Presang – Alf Cranner

ALF CRANNER: Skjærgårdsvise 1977 · Sang til Tofteholmen · Hun skrev sitt liv · Bare skrap · Å, den som var en løvetann · Stengetid er sengetid · Adrians Hus · JENS GUNDERSSEN: Vuggevise ·
KNUT REIERSRUD: Jon Andersen · TRAD. mer…
: Vassråfela · Enga er grønn

Alf Cranner, vocal · Knut Reiersrud, guitars · David Wallumrød, piano · Nikolai Hængsle Eilertsen, bass · Andreas Bye, drums

Presang fra to musikalske legender

kr 139

Clear selection

Klassiske viser i ny innpakning. Viselegende Alf Cranner og Knut Reiersrud Band har spilt inn album. ‘Presang’ inneholder 11 viser fra repertoaret til Cranner, som med stødig hjelp fra Knut Reiersrud Band har fått et forfriskende og inspirerende løft. Resultatet er en utvidelse og videreføring av visene i stedet for et vanlig akkompagnement. Cranner fremstår ikke her som ‘vokalist med orkester’, men som en integrert del av bandet; et femte bandmedlem.

Les mer

Viselegende Alf Cranner og Knut Reiersrud Band har spilt inn albumet Presang – klassiske viser i ny innpakning.

Visekunst og formidlingsevne

– 82 år gamle Alf Cranner må være et av de sprekeste menneskene jeg kjenner, og det er en ære for meg og bandet å jobbe med Alf. Hans visekunst, formidlingsevne og tanken på at han var midt i den norske kulturlivet allerede på femtitallet, gjør ham litt guruaktig, forteller Knut Reiersrud. – Man må lete med lys og lykte for å finne tegn til stagnasjon hos mannen, legger han til.

‘Mine 82 år tenker jeg lite på når jeg synger med dem’

Albumet inneholder blant annet singelen «Skjærgårdsvise 1977», samt nyvinnende utgaver av «Å, den som var en løvetann», «Bare skrap» og «Adrians hus». Cranner forteller at Presang er et tilbakeblikk på hans liv som visesanger; fra «Vuggevise» som han sang da han bare var ti år gammel, til Inger Hagerups selvbiografiske tekst «Hun skrev sitt liv» som han tonesatte i fjor – en tekst som aldri har vært offentliggjort før nå. – Å jobbe med Knut Reiersrud er et eventyr, sier Cranner. – Den musikalske oppfinnsomheten hans, fantasien, det glitrende og samtidig varme gitarspillet hans opplever jeg som veldig inspirerende. Også musikerne han har med seg gir meg følelse av å bli "løftet". Mine 82 år tenker jeg lite på når jeg synger med dem.

Alf Cranner |David Wallumrød |Jens Gunderssen |Knut Reiersrud |Nikolai Hængsle Eilertsen |Trad.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662045914

Katalognummer: GRCD4591

Priskategori : CD