Mine venner i nøden – Frode Alnæs

Etter krigen · When You Kissed My Soul · Hildring · Mr. Walker · Under Tron · Côte d'Azur · Bruremarsj · Tahitivals · Blu Blue Blues · 12 mystiske brødre · Natt og dag · Salme vedmer… Kane

Frode Alnæs

Instrumentalplate fra en av Norges beste gitarister! Frode Alnæs har markert seg som en av Norges fremste gitarister og låtskrivere gjennom flere tiår. Etter 40 år som profesjonell musiker, artist og komponist er fortsatt gitarene hans beste venner, og det er det tittelen på kommende album «Mine venner i nøden» indikerer.

kr 149

Frode Alnæs ute med fantastisk variert instrumentalt album!
Les mer

En av Norges beste gitarister er ute med plate som hyller det som ble hans beste venner i den tunge tiden – gitarene.

Frode Alnæs har markert seg som en av Norges fremste gitarister og låtskrivere gjennom flere tiår. I 2022 markerte han sitt 40 års jubileum som profesjonell musiker, artist og komponist, blant annet ved å spille inn dette instrumentalalbumet. – Albumet “Mine Venner i Nøden” er ute i dag!

Som 11-åring begynte Frode å miste håret, og da han fikk sin første gitar ble det en massiv trøst i en vanskelig tid. I tenårene da alle andre begynte å få hår over alt, mistet Frode alt. Det skulle gå 16 år før Frode tok av parykken. Han har fortsatt den første gitaren som han lærte seg å spille på, som reddet han i den tunge tiden. Gitaren ble hans beste venn og redning.

– Ideen til plateprosjektet startet egentlig da Norge stengte ned vinteren 2020. Gitaren har siden jeg mistet håret som 11-åring vært min beste venn, og denne vinteren da alle spillejobber forsvant, ble jeg påminnet betydningen av instrumentet som har fulgt meg hele livet, forteller Alnæs.

Etter 40 år er fortsatt gitarene hans beste venner, og det er det tittelen på albumet «Mine venner i nøden» indikerer. Under nedstengningen, som var en vanskelig tid for veldig mange, ble igjen gitarene en viktig trøst. Ikke bare for Frode, men også for andre da han startet å spille inn videoer som han delte på Facebook i over et halvt år gjennom det verste tiden av pandemien. Det ble et lyspunkt for mange, og viste tydelig hvor mye musikk betyr for folk og for et samfunn.

– Hver lørdag la jeg ut en ny musikalsk videohilsen på Facebook under tittelen «Mine venner i nøden». Dette var en tid da både jeg og folk flest kjente på ensomhet og usikkerhet, og da disse ukentlige videoene ble så populære, fortsatte jeg helt fram til det ble mulig å gå på live konserter igjen. Hver låt og video hadde en ny stemning, og alle melodiene var instrumentale. For meg var dette en gjenoppdagelse av gitaren som bestevenn i nøden.

Det etterlengtede albumet “Mine Venner i Nøden” vektlegger den viktigste kjernen til Frode Alnæs som musiker, den går tilbake til hans røtter, tilbake til da det bare var Alnæs og hans gitar. Dette er hans første plate bestående av kun Frode selv og hans gitarer.

“Mine Venner i Nøden” består av vakre melodier, vemodige ting, bluesy og tøffere låter. Et spekter av det Alnæs har holdt på med opp gjennom årene.

– Denne gangen ønsket jeg å ta det helt ned, ved å spille inn egne låter med kun gitarene og meg, det har jeg faktisk aldri gjort før. Gitaren har ført meg på fantastiske reiser. Musikalsk er dette albumet virkelig en reise, og en del av låtene har ligget der en stund, forteller Frode Alnæs.

Variert sjangermessig, med fokus på sterke melodilinjer som kan stå for seg selv. Han fortsetter:

– Jeg har alltid vært en låtskriver som elsker den gode melodien. Og jeg synes det er befriende å gi ut et album der melodien og gitaren får stå alene. Men jeg kan selvfølgelig også frike ut. Som gitarist er jeg helt uten grenser.

Musikken er spilt inn i Studio Oslo Konserthus i samarbeid med Alf Christian Hvidsteen.

Frode Alnæs

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662047604

Katalognummer: GRCD4760

Priskategori : CD