• GRCD4345.jpg
  • PROMOJUL.jpg
  • GRCD4345_inlay_web.jpg

Meditations on Christmas

FRANZ GRUBER: Silent Night · JOHANNES KLOTZ: In Dulci Jubilo · LARS SØRAAS D.Y: Det lyser i stille grender · TRAD. : Mitt hjerte alltid vanker · Et barn er født i Betlehem · Å du heilage · Es ist ein Ros entsprungen/Lo, How a Rose E´ermer… Blooming · O come, O come, Emmanuel · Folkefrelsar til oss kom · Deilig er jorden

Espen Eriksen, piano · Gunnar Halle, trumpet

Halle og Eriksen har bakgrunn jazz og kirkemusikk og lever både frie meditasjoner og mer trofaste versjoner av materialet.

kr 139

Clear selection

Vakre meditasjoner over julesalmer Den drevne unge duoen Gunnar Halle (trompet) og Espen Eriksen (piano) presenterer på ”Mediations on Christmas” de kjente julesalmene i ny drakt. Halle og Eriksen har bakgrunn jazz og kirkemusikk og lever både frie meditasjoner og mer trofaste versjoner av materialet. Halle er en av de fremste unge trompetistene i Norden i dag. Han er utdannet i København og spiller bl.a. med Pierre Dørges Jungle Orchestra og Eivind Aarseth. Pianist Espen Eriksen platedebuterte i vår på Rune Grammofon til strålende kritikker i inn- og utland og ble sammenlignet med både Esbjørn Svensson og Tord Gustavsen. Som en rød tråd gjennom platen går en lyrisk ro og et lydhørt samspill. Kraften og budskapet i disse julesalmene er så sterkt at det skinner igjennom uansett hvilket lys som settes på dem. Musikken er umåtelig vakker, men lytteren blir også utfordret gjennom improvisasjoner og nye arrangementer. Den improvisatorisk tilnærming til julesangene oppleves som frisk, spennende og verdifull. Duoen har før de gikk i studio i mai 2010 spilt en lang rekke konserter med repertoaret til overveldende god respons. Innspillingen er gjort i legendariske Rainbow Studio i Oslo.

More

Den drevne unge duoen Gunnar Halle (trompet) og Espen Eriksen (piano) presenterer på ”Mediations on Christmas” de kjente julesalmene i ettertenksom ny drakt.

Inspirerte improvisasjoner

Musikken er umåtelig vakker, men lytteren blir også utfordret gjennom improvisasjoner og nye arrangementer. Om hvordan prosjektet oppstod sier Halle: ”I 2008 fikk vi en spillejobb på Universitet. Vi skulle spille en ettermidags konsert i foajéen på biblioteket. Det var jo snart jul så vi la inn et par julesanger i programmet, med helt fri improvisasjon rundt. Vi synes dette var veldig moro, siden materialet er kjent for publikum kunne vi tillate oss at improvisasjonene ble eksperimenterende og søkende, og at det oppstår musikk som vi aldri har spillt før. Publikum på sin side syntes dette var en spennende musikk, og en uventet og fin måte å spille julesanger på.” Året etter bestemte duoen seg for å lage flere konserter i desember måned utelukkende med julesalmer. ”Så vi møttes og øvde og lagde noen arrangement på sangene. Vi bestemte oss også for å holde det ganske åpent, med mye plass til improvisasjon. Planen var å holde noen få konserter, men så ballet det på seg. Det kom gjennomgående mye folk på alle konsertene, og det var veldig god respons!” Albumet er innspilt i legendariske Rainbow Studio i Oslo.

Espen Eriksen |Franz Gruber |Gunnar Halle |Johannes Klotz |Lars Søraas d.y |Louis Bourgeois |Trad.

Utgivelsesdato: 15.11.2010

EAN : 7033662043453

Katalognummer: GRCD4345

Priskategori : CD