• GRCD4498.jpg
  • GRCD4498-GRCD4498.jpg
  • GRCD4498-GRCD4498_inlay.jpg
  • GRCD4498-_G7A7031_hi.jpg
  • GRCD4498-_G7A7155_hi.jpg
  • GRCD4498-_G7A7209_hi.jpg
  • GRCD449.jpg

Kuria Suite – Lars Storck

IVAR KOLVE: Kucheza Nr 3 · JAN KÅRE HYSTAD: Mwita · KNUT KRISTIANSEN, TRAD. : Kehancha Morning · The Power Of Embegete · Okogamba · Wabo Omona Tuchire · Kucheza Nr 1 · Enko · Ndarentaka · Abayairamba · Maririangwi · Kucheza Nr 2 ·mer… Ichin´Gobe · Ekebara Geito / Tinga Tinga · Anamamba · Amaibako · Ekerongwe · LARS STORCK: Zawose

Bergen Big Band ·  Knut Kristiansen · Lars Storck

«Jeg ville at denne platen først og fremst skulle være en jazzplate, og ikke en plate med jazzmusikere som spiller afrikansk musikk», sier Kristiansen. «- Så min første og største kilde til inspirasjon i tillegg til Kuria-materialet ble Duke Ellington suiter for storband. Denne musikken har fulgt meg siden jeg var svært ung.»

kr 139

Sjanger: BrassJazz

Kristiansens Kuria-inspirerte suite

I 1990 ble jazzpianist Knut Kristiansen engasjert for å dokumentere musikken til Kuria-folket, i Nyanza, Kenya. Arbeidet resulterte i utgivelsen av en bok og en kassett, som i disse dager gjøres tilgjengelig i remastret utgave på CD. Kuria-musikken gjorde et enormt inntrykk på Kristiansen. Da han i 2011 ble spurt om å skrive et bestillingsverk for Bergen Big Band til Vossa Jazz valgte han å igjen fordype seg i materialet, og å bruke det som utgangspunkt for verket. «Jeg ville at denne platen først og fremst skulle være en jazzplate, og ikke en plate med jazzmusikere som spiller afrikansk musikk», sier Kristiansen. «- Så min første og største kilde til inspirasjon i tillegg til Kuria-materialet ble Duke Ellington suiter for storband. Denne musikken har fulgt meg siden jeg var svært ung.» Konserten på Voss var meget vellykket, og nå foreligger endelig en studioinnspilling av verket.

More

I 1990 ble jazzpianist Knut Kristiansen engasjert for å dokumentere musikken til Kuria-folket, i Nyanza, Kenya. Arbeidet resulterte i utgivelsen av en bok og en kassett, som i disse dager gjøres tilgjengelig i remastret utgave på CD. Kuria-musikken gjorde et enormt inntrykk på Kristiansen. Da han i 2011 ble spurt om å skrive et bestillingsverk for Bergen Big Band til Vossa Jazz valgte han å igjen fordype seg i materialet, og å bruke det som utgangspunkt for verket.

Knut Kristiansen

At Bergen huser en av de aller fremste tolkerne av Theolonius Monks musikk i Europa er en vesentlig, men ikke utfyllende del av historien om Knut Kristiansen.

Gjennom et langt musikerliv har han lagt grunnlaget for et yrende jazzmiljø og bidratt til å styrke musikkundervisningen i byen. Tidlig i trettiårene fikk han en sterk interesse for afrikansk og cubansk musikk. I 1982 stiftet han de to legendariske prosjektene Gambian-Norwegian Friendship Orchestra og Son Mu. Gambian-Norwegian Friendship Orchestra ga ut en nå utgått LP på Odin Records. Med Son Mu innledet Kristiansen også et fruktbart samarbeid med den cubanske saksofonisten Paquito D´Rivera på Vossa Jazz i 1985. I 2008 og 2009 spilte han konserter med et nytt prosjekt med den vestafrikanske sangeren, cora-spilleren og komponisten Mory Kanté. Knut Kristiansen vant Buddyprisen i 1983 og senere Vossajazzprisen i 1990.

Bergen Big Band

Bergen Big Band (BBB) er et av våre fremste storband og ble dannet i 1991 som en videreføring av Bergen Band. De har tidligere samarbeidet med bl.a. The Core, Berit Opheim, Phil Woods, Paquito de Rivera, Joe Henderson, Maria Schneider, Diana Krall, Sissel Kyrkjebø, Andy Sheppard, Gianluigi Trovesi, Mathias Eick, Dino Zaluzzi, Gustavo Bergalli og Jan Magne Førde. Verket de bestilte av Terje Rypdal: Crime Scene, ble utgitt på CD av ECM i 2009.

Albumet ble innspilt i NRKs Studio i Bergen sammen med tekniker Per Ravnaas, og ble senere mikset og mastret i Rainbow Studio I Oslo av Jan Erik Kongshaug.

Bergen Big Band |Ivar Kolve |Jan Kåre Hystad |Knut Kristiansen |Lars Storck |Magne Thormodsæther |Thomas Dahl |Trad.

Utgivelsesdato: 05.02.2016

EAN : 7033662044986

Katalognummer: GRCD4498

Priskategori : CD