• GRCD4516.jpg
  • GRCD5416_INLAY.JPG

Ketil Bjørnstad: Shimmering

KETIL BJØRNSTAD: Opening · Shimmering · Rememberance no. 2 · Visitor (for Manfred) · If Only · Pampas · Transmission · Floating · The Sea no. 2 · Rememberance no. 1 · The Sea no. 9 · Kari Danser · By The Fjord · Latemer… Summer

Ketil Bjørnstad, piano

Musikken flyter fritt mellom helt improviserte strekk og nye versjoner av låter og musikalske fragmenter Ketil Bjørnstad har et sterkt forhold til.

kr 139

Clear selection

Bjørnstad og et C. Bechstein flygel Ketil Bjørnstads solo piano innspillinger går som en rød tråd gjennom hele hans omfattende diskografi. Hans nye tvillingalbum «Shimmering» og «Images» viderefører på mange måter prosjektet han påbegynte med den meget populære og kritikerroste utgivelsen «The Rainbow Sessions» fra 2006. «Shimmering» og «Images» er spilt inn av Bjørnstad alene, på et C. Bechstein flygel som byr på både kraft og intimitet. Musikken flyter fritt mellom helt improviserte strekk og nye versjoner av låter og musikalske fragmenter han har et sterkt forhold til. I disse intime musikalske møtene kommer vi tett på musikeren og kunstneren Bjørnstad. Han spenner opp et stort lerret, både dynamisk og følelsesmessig, og kommer også tett på oss som lyttere. «Shimmering» og «Images» gis ut samtidig, både hver for seg og som en dobbelutgivelse.

Les mer

Tvillingalbumene Shimmering og Images utgis samtidig både hver for seg og som en dobbelutgivelse. De to albumene er spilt inn av Ketil Bjørnstad alene, på det samme flygelet, et C. Bechstein flygel, men i to ulike studioer og med to års mellomrom. Albumene viderefører på flere måter prosjektet Bjørnstad startet med den meget populære og kritikerroste 3CD utgivelsen «The Rainbow Sessions»(Emarcy/ Universal) fra 2006.

Shimmering

Albumet «Shimmering» kom til etter en invitasjon fra Tom Johannessen i studioet Pettersens Kolonial Lydstudio i Høneføss. Bjørnstad har spilt inn svært mange av sine sololabum på ulike Steinway flygler, men Johannessen visste at Bjørnstad likte godt C. Bechstein flygelet de hadde i Hønefoss. Allerede i 2009 hadde han brukt flygelet under innspillingen av «Vindings Music» (ECM, 2012). «Det er alltid forfriskende å spille på ulike flygler, med ulike tonekvaliteter» sier Bjørnstad selv. «Dette spesielle C. Bechstein flygelet byr både på kraft og intimitet, og gjør det mulig for utøveren å spille svært dynamisk.» Albumet består av en konsert spilt inn i det vesle studioet med 40 publikummere tilstede, og både publikummets nærvær og tiden albumet ble spilt inn på påvirket i følge Bjørnstad resultatet. «Det var en av de mest intense dagene i den nordiske våren, når syrintrærne stod i full blomst. Men rettsaken etter terrorist-angrepet i Oslo og på Utøya et år tidligere var også på sitt mest intense, med sjokkerende detaljer og tung tv-dekning. Jeg hadde passert Utøya med bilen min på vei til studio, og hadde blitt minnet på både det vakre og det brutale i livet.» skriver Bjørnstad i omslagsteksten. «Mye på grunn av menneskene som lyttet i studio den dagen ble det en konsert jeg aldri vil glemme.» To år etterpå ble Pettersens Kolonial Lydstudio tvunget til å stenge, og det unike flygelet ble solgt.

Images

Flygelet fikk heldigvis et nytt hjem i Propeller studio ved Akerselva i Oslo, og her ble «Images» innspilt i Oktober 2014 sammen med tekniker Mike Hartung. Live-nerven og spontaniteten er like påfallende på dette albumet, selv om Bjørnstad ikke hadde invitert publikum inn i studio denne gangen. Store deler av albumet ble spilt inn i ett strekk, uten redigering og nye tagninger. Men Bjørnstad tillot seg også noen pauser mellom låtene for å lytte og ta inn over seg hvordan dette fantastiske flygelet låt, innspilt i nye omgivelser. Bjørnstad beskriver selv musikken på «Images» som mer intim. «Jeg ville unngå mange av de perkussive elementene som alltid er en del av mine konserter. Da ble alle de bemerkelsesverdige overtonene dette instrumentet har veldig sterke og fremtredende.» I disse intime musikalske møtene kommer vi tett på musikeren og kunstneren Bjørnstad. Han spenner opp et stort lerret, både dynamisk og følelsesmessig, og kommer også tett på oss som lyttere.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662045167

Katalognummer: GRCD4516

Priskategori : CD