Imagemagi (URverk 9) – Ulf Risnes

ULF RISNES: Det E Nå Som E Feil · Nemesis · Det Som Vi Har · Falleferdig Flu · Hvis Bestandig Kunn Vær No · Tvil · Gurus Of The New Head-On-Ism · Sosialdemokratens Søndag · Imagemagi · Herbarium · Luftpalass · Det Æ Sa Va Bramer…

Ulf Risnes

URverk er en serie på 12 utgivelser med låter skrevet og spilt inn i perioden 1977 til og med 1988. Dette er en samling av drømmer, drømmen om å bli rockestjerner. Nå er vi kommet fram til URverk 9 og albumet “Imagemagi”.

kr 440

Vi er kommet til årene 1982 til -84, noenlunde den samme tida som Urverk 8.

Urverk 9 er selvfølgelig på norsk, og her er eksperimenteringen litt mindre framtredende, men låtskrivinga desto mer. På denne plata dukker det opp ikke mindre enn tre låter som senere ble utgitt med Tre Små kinesere, “Tvil”, “Det Som Vi Har” og “Luftpalass”.

 

Les mer

De to første er kjærlighetssanger som utfyller hverandre, den første har følelsen i tittelen, mens den andre hyller det relativt ferske forholdet. Denne gangen var det nemllig alvor.

“Luftpalass derimot beskriver den sterke utferdstrangen jeg hadde kjent på siden tidlig ungdom. Det føltes ofte som om at livet mitt skulle ta en spesiell vending når som helst, særlig når jeg leste bøker eller så film. Jeg kunne bo hvor som helst og bli hva som helst, trodde jeg. Vi hadde et herlig kollektiv gående i 6 etasje på høyblokka vi bodde i, hvor gjengen kunne samles  rundt en karsk eller en jazzrøyk. Vi hadde produksjon av begge deler gående 24/7. Godt å flytte hjemmefra! Gamle musikerkumpaner som Anders fra det Gurgles og Sola ble gjerne med på å spille inn en sang eller to, og Anders har fått med en av sine mesterverk her; Sosialdemokratens Søndag. Det ble til at jeg fortsatte på universitetet, beholdt dama, ble i Trondheim og droppa vinplukking i Frankrike. I år i hvert fall.” Ulf Risnes, september 2021

URverk består totalt av hele 12 album, ett og ett vil slippes hver måned i 2021. Albumene slippes på vinyl og alle sammen kommer med tekster og bilder fra perioden sangene ble spilt inn og med èn garanti: hjemmelaget!

Utgivelsesdato:

EAN : 7033661046936

Katalognummer: GRLP4693

Priskategori : LP