Hørrekje te

PÅL RAKE: Eigerøys kyst · Byen er blå · Et tegn og et ord · Hørrekje te · Tusen kilometer · Klassetegningen · Rutine · ØYVIND STAVELANDmer…: Månemannen

Pål Rake · Nicolay Tangen Svennæs · Eivind Helgerød · Christopher Stokke · Petter Tysland · Kristian Frøland

Pål Rake kommer fra forblåste og vakre småbyen Egersund på sør-vestlandet og er en låtskriver i skjæringspunktet mellom norsk visetradisjon og elektronisk kunstpop.

kr 175

Clear selection

Debutalbum fra Pål Rake. Etter at en barnehagelærer mente det bodde mye musikk under det lille rødhårete topplokket, ble fem år gamle Rake – til sin da store bekymring og skamfølelse – tatt opp som elev ved musikkskolen i byen for å spille trompet og piano. Videre har han vært gjennom landsmønstringer, ulike band, levert bestillingsverk som 14-åring, vært med i musikaler, takket nei til LIPA, HMK Garde, kirkemusiker, tatt mastergrad i popmusikk, andreplass i TV-konkurransen The Voice og nå er debutalbumet her. Rake har spilt og produsert albumet sammen med Nicolay Svennæs og Eivind Helgerød (Jarle Bernhoft, Emilie Nicolas). Trioen har fått gode råd på veien av Espen Lind og Ingvar Hovland. «Hørrekje te» er en blanding av sjangerne vise og dubstep, som Rake & co for anledningen har døpt «visedøb». Tekstene handler om den generasjonen som vokser opp i dag, som har høye forventninger til seg selv og samfunnet, og som fort blir skuffet i møtet med den virkelige virkeligheten. De føler at de liksom ikke hører til – derav Hørrekje te.

Les mer

Debutalbum fra Pål Rake

Takket nei til Lipa

Rake begynte å skrive sin egen musikk rundt 11-12 års alderen, som raskt resulterte i landsmønstringer i UKM og siden oppstart av flere lokale band. 14 år gammel skrev han et bestillingsverk til en festival i Egersund, men det var først så sent som 15 år gammel at han tatt ut til hovedrolle i en lokal musikal, og sang for første gang.  På videregående ble musikken altoppslukende, og Rake mottok en rekke talentpriser og måtte ta store deler av 3-året som privatist, for å kunne turnere på siden av videregående. 18 år gammel ble han tilbudt plass på LIPA (Paul McCartney-skolen i Liverpool) men takket nei for å spille Trompet i HMK Garde, som senere ble til siviltjeneste som kirkemusiker i Oslo.  Året etter, i 2009 begynte Rake på musikkonservatoriet i Kristiansand, hvor han fullførte i 2014 med mastergrad i popmusikk. I løpet av disse årene mottok Rake en fin gjeng med priser og stipender, samt var svært aktiv både som låtskriver og musiker i flere konstellasjoner, og siden som foreleser på Universitetet.  I Kristiansand bidro Rake til å starte opp en rekke konsertserier og musikalske eventer som gjorde stor suksess. 

The Voice

Rake deltok også i TV-konkurransen The Voice, og kom med Espen Lind som mentor på andreplass. Siden har Rake jobbet med debutalbum som han har spilt og produsert sammen med Nicolay Svennæs og Eivind Helgerød (Jarle Bernhoft, Emilie Nicolas). Trioen har fått gode råd på veien av Espen Lind (Beyonce, Train) og Ingvar Hovland (Vamp, Lars Martin Myhre). Sommeren 2015 signerte han med Grappa Musikkforlag og albumet er ventet Januar 2016.  Pål Rake har mastergrad i popmusikk og skriver om kulturpolitikk i Fædrelandsvennen på fritiden, hvis han ikke er ute og seiler der hvor skjærgård møter syv hav og skyer møter saltvann.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662045143

Katalognummer: GRCD4514

Priskategori : CD