• GRCD4571.jpg
  • GRCD4571-gurls2017_1098_2fwarm.jpg

GURLS: Run boy, run – GURLS

Worried Bout Ya · Oui · Dis Boy · Syngedame · Pork Chop Lover · Snap · The Boy Who Came To Town · Whitout You · The Love Seed · All compositions by HANNmer…A PAULSBERG

GURLS: Rohey Taalah: vocals, percussion · Ellen Andrea Wang: bass, vocals, percussion · Hanna Paulsberg: saxophone, vocals, percussion Feat: Emilie Nicolas: vocals on "Dis Boy"

I GURLS finner du tre av landets mest ettertraktede musikere i noe de selv kaller et musikalsk friminutt. Forfriskende og skamløst, som det jo selvfølgelig burde være.

kr 139

Clear selection
Sjanger: Jazzpop

Forfriskende og skamløst fra GURLS. Det er godt gjort å stappe så mye ubestridt og dagsaktuelt jazztalent inn i en trio, men det er altså det GURLS er. Eller, stryk talent, disse meritterte folka er langt forbi det stadiet — vi snakker the såkalt finished article for lenge siden. I GURLS finner du Ellen Andrea Wang, Hanna Paulsberg og Rohey Taalah, tre av landets mest ettertraktede musikere, i noe de selv kaller et musikalsk friminutt. Med lekende overskudd, trillende selvtillit og med den unike erfaringen disse tre har, er de sammen både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling med dybde. Debutplata Run Boy, Run er blitt et sjangeroverskridende heksebrygg der gjengen lyrisk leker seg med, og spiller på kjønnsroller og normer, humor og (konfronterende) kvinnelig seksualitet. Forfriskende og skamløst, som det jo selvfølgelig burde være.

More

Det er godt gjort å stappe så mye ubestridt og dagsaktuelt jazztalent inn i en trio, men det er altså det GURLS er. Eller, stryk talent, disse meritterte folka er langt forbi det stadiet — vi snakker the såkalt finished article for lenge siden.

Run boy, run

Debutplata Run Boy, Run er blitt et sjangeroverskridende heksebrygg der gjengen lyrisk leker seg med, og spiller på kjønnsroller og normer, humor og (konfronterende) kvinnelig seksualitet. Forfriskende og skamløst, som det jo selvfølgelig burde være. I GURLS hører vi Ellen Andrea Wang på bass og vokal. Vi hører Hanna Paulsberg, som startet trioen, på saxofon og sang. Til sist hører vi sangeren Rohey Taalah, som med bandet Rohey er i ferd med å gjøre stor suksess på egenhånd. Hun har tatt over etter Emilie Nicolas, som var med på å starte GURLS i sin tid da hun oppfordret Paulsberg til å dele låtene hun skrev om erfaringer fra eget liv med flere.

GURLS

En av norges råeste vokalister, Rohey Taalah, kommer fra Oslo og har tatt musikk-Norge med storm i løpet av det siste året med bandet Rohey. Rohey ble tildelt Trondheim Jazzfestivals talentpris i 2015, og i begrunnelsen stod der: "Trondheim Jazzfestivals talentpris 2015 går til en fri og uredd sanger med en genuin nysgjerrighet og et stort overskudd i alt hun gjør. Hun har et sjeldent særpreg og et sterkt uttrykk, og har i tillegg et stort låtskrivertalent."   Den svært aktive bassisten Ellen Andrea Wang har de siste årene turnert med egne band (EAW, Pixel) og trommelegende Manu Katché, i fjor spilte hun med Sting. Wang mottok den gjeve DNB – prisen under Kongsberg Jazzfestival i 2015. "Ellen Andrea Wang utvider handlingsrommet for norsk jazz." Audun Vinger for Dagens Næringsliv september 2017   Prisvinnende saxofonist Hanna Paulsberg har gjort stor suksess med sitt eget band Hanna Paulsberg Concept der hun har gitt ut tre plater. Paulsberg har i tillegg spilt med musikere som Chick Corea, Bugge Wesseltoft og Bobo Stenson. Hanna ble utnevnt til NTNU – ambassadør i 2015,  og ble kåret til årets Young Nordic Jazz Comet i 2011. "Det som derimot får sjelen min til å vibrere er saksofonspillet til Hanna Paulsberg. Jeg har til gode å overvære en konsert der hun ikke tilfører noe ekstra." Kim Kleve for Dagbladet etter Moldejazz juli 2017  

Ellen Andrea Wang |Emilie Nicolas |GURLS |Hanna Paulsberg |Kåre Chr Vestrheim |Rohey Taalah

Utgivelsesdato: 16.02.2018

EAN : 7033662045716

Katalognummer: GRCD4571

Priskategori : CD