Et snev av evig – Maj Britt Andersen


1. Et snev av evig
2. Kjærlighet ved siste blikk
3. A-fire
mer…

4. Rolig sang
5. Liten bønn

6. Brist
7. I mitt ess
8. Balansekunst
9. Klovnens reprise
10. La stå
11. Samling i bånn
12. Gjemsel

Maj Britt Andersen Tekst av Lars Saabye Christensen, Musikk av Geir Holmsen. Kringkastingsorkestret, dirigent Ingar Heine Bergby Solister: Frida Fredrikke Waaler Wærvågen (cello), Daniela Reyes Holmsen (akkordion), Ivar Anton Waagaard (flygel), Ingvild Habbestad (nøkkelharpe)

Nytt album fra Maj Britt Andersen! «Et snev av evig» er et samarbeid mellom Andersen og KORK med musikk av komponist Geir Holmsen og tekster av forfatter Lars Saabye Christensen.

kr 139

Nytt album fra Maj Britt Andersen! «Et snev av evig» er et samarbeid mellom Andersen og KORK med musikk av komponist Geir Holmsen og tekster av forfatter Lars Saabye Christensen. KORK fargelegger Holmsens enkle og vakre melodier med Maj Britts umiskjennelige stemme, som formidler Saabye Christensens ettertenksomme tekst på en strålende måte.«Et snev av evig», er spilt inn i Store Studio på NRK Marienlyst vinteren 2021. Utgivelsen følger opp det dobbelt Spellemann-nominerte albumet «Et stille sted» fra 2018.

Les mer

Her er tekstforfatter Lars Saabye Christensens egne ord om albumet:

«Jeg ser for meg at hver sang står for seg selv, og samtidig synger de med hverandre. Det betyr ikke at vi har et såkalt konseptalbum. Men summen skal være større enn delene. Og kanskje åpner det seg et univers, stort eller lite, hvor vi, Maj Britt, Geir og Lars har satt våre signaturer.

Å synge, komponere og skrive er høyst personlig. Men det skal aldri være privat. Det skal åpne rom som lytteren kan gå inn i med sin erfaring. Det prøvde vi på vår første plate, Et stille sted, og det er målet vårt med Et snev av evig, som vi ser på som bind II i en trilogi. Vi er kort sagt opptatt av vår musikalske synsvinkel. Kanskje man kan si det på denne måten: disse sangene er ganske enkelt livet ifølge oss, slik vi ser det fra vår plass i tid og rom.

Dette kommer forhåpentligvis til uttrykk i tittellåten: vi befinner oss mellom sekundet og evigheten. Det er ikke store ord. Det er poetisk realisme. Og i dette spennet, eller snarere sammenhengen, beveger sangene seg i forskjellige baner: mellom masken og ansiktet, mellom lyset og mørket, mellom anakronismen og samtidigheten. Derfor står klovnen oss også nær: Jeg tviler på det meste/Men jeg kan ikke nekte/for at tårene som renner/gjennom sminken min er ekte»

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662047017

Katalognummer: GRCD4701

Priskategori : CD