Et fjell av sølv – Ragnar Sør Olsen

RAGNAR SØR OLSEN: Et fjell av sølv · Den skal tidlig krøkes · Vaskegutt og Büntrekker · Kling klirre klang · Stiger'n var boss · Lars Storhoff · Den som ikke er no` · Su suddel li · Emilie · Martha Storhoff · Du er · Laagen · Ingenmer… bønn · Smeltehyttas smørjeblues · Anna og Mikkel · Blåstua · Drekkedagsnatta · En bergmanns epistel · Sølvslåtte år · Hardbanka karer

Ragnar Sør Olsen · Guttorm Guttormsen · Trond Villa · Marius Graf · Espen Gjelstad Gundersen · Lars Tinderholt · Audun Kleive · Geir Ellefsen · Knut Rømo · Jørn Johannessen · Hans Magne Enge Hansen

Ragnar Sør Olsen har fått med seg drevne og velkjente musikere fra forskjellige sjangere. Det er bare å lene seg tilbake – la seg rive med!

Sjanger: Folk Music

En visesangers musikalske beretning om et bergmannsliv på Kongsberg

”Et fjell av sølv” er en musikalsk beretning om Sølvverket, samfunnet og et bergmannsliv på Kongsberg i tiden 1623 – 1958. Gjennom 20 viser får du den eventyrlige historien om sølvfunnet i Sandsvær, om et av tidenes norske industriforetak, om den første arbeiderreisningen i Norge, om møte mellom ulike kulturer og om enkeltmenneskers skjebner.

Det handler om høy og lav, fattig og rik, om kampen for det daglige brød, om blodslitet metervis av timer under jorda, om hardbarka karer og bløthjerta sinn.
Et velfylt hefte i coveret inneholder en kort historisk oversikt, alle sangene og navn på musikere, i tillegg til alminnelig informasjon. Produksjonen er utgitt på Grappa Musikkforlag, støttet av Fond for Utøvende Kunstnere, Norsk Bergverksmuseum, en velgjører og Roy’s Selskapsmat på Kongsberg.

Platen er også tilgjengelig på engelsk. Ta kontakt med Grappa Musikkforlag for mer informasjon.

Les mer

En visesangers musikalske beretning om et bergmannsliv på Kongsberg

Musikalske historier

Det handler om høy og lav, fattig og rik, om kampen for det daglige brød, om blodslitet metervis av timer under jorda, om hardbarka karer og bløthjerta sinn. Et velfylt hefte i coveret inneholder en kort historisk oversikt, alle sangene og navn på musikere, i tillegg til alminnelig informasjon. Produksjonen er utgitt på Grappa Musikkforlag, støttet av Fond for Utøvende Kunstnere, Norsk Bergverksmuseum, en velgjører og Roy’s Selskapsmat på Kongsberg.

Ragnar Sør Olsen

Ragnar Sør Olsen er visesanger, musiker, komponist, tekstforfatter og artist med musikalsk allsidighet og kunstnerisk bredde. Fylt av musikalske gener fra Telemark, Numedal og Setesdal der fremragende spellemenn kan spores i slekten. Sør Olsen har tidligere gitt ut to album; Dagane (2004) og Stykkevis og Helt (2009), og han har samarbeidet med blant annet Tore Tveit, Bodil Cappelen og Klaus Hagerup.

Platen er også tilgjengelig på engelsk. Ta kontakt med Grappa Musikkforlag for mer informasjon.

Audun Kleive |Espen Gjelstad Gundersen |Geir Ellefsen |Guttorm Guttormsen |Hans Magne Enge Hansen |Jørn Johannessen |Knut Rømo |Lars Tinderholt |Marius Graff |Ragnar Sør Olsen |Trond Villa

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662044221

Katalognummer: GRCD4422

Priskategori : CD