EN SANG FRA VEST – Jan Eggum

JAN EGGUM: EN SANG FRA VEST · TROR DU · BLÅ BANANER · JOHNNY · HAREHOPP · LILLEBROR PER · ET FINT BUR · EN DAG · DAMEN I HVITT · DE SKULLE BEGRAVE EN KONGmer…E STOR

Jan Eggum, guitar

En sang fra vest presenterer Eggum alene med gitaren og dette enkle og rene lydbildet gir ekstra oppmerksomhet til artistens nydelige og imponerende innsiktsfulle tekster.

kr 139

Tidlig Eggum

En sang fra vest er en av de tidlige Eggum-klassikerne og ga Jan Eggum hans andre Spellemann, denne gang i klassen for visesang. Albumet inneholder flere låter som har blitt sentrale i norsk musikktradisjon populære låter som ”Lillebror Per” og ”De skulle begrave en konge stor”. En sang fra vest presenterer Eggum alene med gitaren og dette enkle og rene lydbildet gir ekstra oppmerksomhet til artistens nydelige og imponerende innsiktsfulle tekster. Visesangeren fremstår som ung og engasjert. Han er i besittelse av en særegen betraktningsmåte som skaper troverdige personportretter og fine hverdagsskildringer. CD-utgivelsen av En sang fra vest kom ut på Grappa Musikkforlag i 1997 og gjorde Eggum-katalogen på CD foreløpig komplett.

Les mer

Spellemann-vinnende Eggum-klassiker fra 1979 tilgjengelig på CD.

1979

1979 var et produktivt år for unge Eggum. Våren 79 gjorde han En natt forbi og høsten samme år kom En sang fra vest, produsert av Trygve Thue. Opptakene ble gjort live i fire forskjellige konsertsaler i løpet av året, fra en liten klubb i Tønsberg til fullsatt Grieghall. Den sangen fra platen som ble mest kjent var “Lillebror Per”. Her er live-versjoner av tidligere kjente sanger som “De skulle begrave en konge stor”, “Et fint bur”, en sang han i sin tid skrev for Wenche Myhre, samt en del live-favoritter som “Blå bananer” og “Hare Hopp”. Dessuten finner vi også noen helt nye sanger, som sangen om hypokonderen “Johnny”.

Jan Eggum |Trygve Thue

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662041459

Katalognummer: GRCD4145

Priskategori : CD