• GRCD4357.jpg
  • GRCD4357_inlay_web.jpg

Divin´ At The Oceansound – Hilde Louise Asbjørnsen

HILDE LOUISE ASBJØRNSEN: Yellow Days · Autumn Is Near · Goodbye Lonesome · Tell Me Tomorrow · Spring Song · Dragon Fly · Amazing Stories · Trans Siberia · Birdie Blues · It´s Gonna Rainmer… Again

Hilde Louise Asbjørnsen · Anders Aarum, Svein Erik Martinsen Ånestad, Jens Fossum

– Hennes evne til å variere mellom det innsmigrende, såre og fandenivoldske er fascinerende. [5 / Olav Gorseth / Bergens Tidende]

kr 139

Midl. tomt på lager

Sjanger: Jazz

Intime jazzperler

Hilde Louise Asbjørnsen er en dame med mange jern i ilden og nå lanserer hun sitt nye jazz-album. Innspillingen er gjort live med publikum i studio på Oceansound Recordings, Giske, og materialet er et utvalg fra hennes fire solo-album. Målet for innspillingen var å la sangene og improvisasjon rundt dem få stå i sentrum. Ideen oppstod da hun ble booket med trio til Balejazz 2010. Jørn Øien, Steinar Raknes og Hilde Louise gjorde helt nedstrippede versjoner av låtene, fritt plukket fra de fire utgivelsene. Med en ny og enklere besetning (piano, kontrabass og gitar) og rene swing-tolkninger er dette en levende og intim presentasjon av jazz-sangerinnen og tekstformidleren Asbjørnsen. Både tekstene, melodiene og hennes egen tolkning av dem fikk et helt nytt spillerom og nytt liv. Etter to utgivelser med stramme arrangementer og rik instrumentering var tiden inne for å lydfeste det tid og levnad kan gjøre med skreven musikk.

More

Ny jazzperle fra Hilde Louise Asbjørnsen: Sangerinnen • Låtskriveren • Kabaretartisten • Tekstforfatteren

Intim, swingene jazz

– Målet for innspillingen var å la sangene og improvisasjon rundt dem få stå i sentrum. Ideen oppstod da jeg ble booket med trio til Balejazz 2010. Jørn Øien, Steinar Raknes og jeg gjorde helt nedstrippede versjoner av låtene, fritt plukket fra de fire utgivelsene, forteller Asbjørnsen. Med en ny og enklere besetning (piano, kontrabass og gitar) og rene swing tolkninger er dette en levende og intim presentasjon av jazz-sangerinnen og tekstformidleren Asbjørnsen.

Stjerne på jazzhimmelen

– Både tekstene, melodiene og min egen tolkning av dem fikk et helt nytt spillerom, og levde på en ny måte. Etter to utgivelser med stramme arrangementer og rik instrumentering følte jeg nå behovet for å lydfeste det tid og levnad kan gjøre med skreven musikk, sier Asjørnsen. Resultatet er et nedstrippet og intimt jazzalbum der Asbjørnsen virkelig tar plass som en av Norges fremste jazzsangerinner.

Anders Aarum |Eyvinn Magnus Solberg |Hilde Louise Asbjørnsen |Jens Fossum |Svein Erik Martinsen Ånestad

Utgivelsesdato: 03.06.2011

EAN : 7033662043576

Katalognummer: GRCD4357

Priskategori : CD