• Cover_Selma French_Changes Like the Weather in the Mountain
  • stående.EirikHavnes.foto
  • liggende.EirikHavnes.foto (1)

Changes Like The Weather in the Mountain – Selma French

Around · Listen to the Kids · Sleepwalking · Goodbye Jane · The Eurasian Dotterel · Honey · Marble · Changes Like the Weather in the Mountain · Fool of the Moors ·mer… Cloud

Selma French (vokal, akustisk, gitar), Anja Lauvdal (synth, wurlitzer), Christian Winther (el-gitar), Andreas Winther (trommer)

Changes Like the Weather in the Mountain er solodebuten til Selma French Bolstad

kr 285

Clear selection
Sjanger: Folk

Changes like the Weather in the Mountain er solodebuten til Selma French Bolstad, kjent fra blant annet det Spellemann-nominerte visejazzpopbandet Masåva og det Spellemann-vinnende bandet Morgonrode. Hun er sanger, felespiller, gitarist og låtskriver, og på dette albumet faller vakre og viktige brikker på plass. Musikken viser hennes beundring for norsk og engelsk folkemusikk, med en luftig følelse fra et ukjent sted. Musikken beveger seg fra åpne landskap som store fjell til gjemte rom med hjerteskjærende skildringer om det enkle og såre. En stemme du ikke har hørt før, men som er så inni hampen seg selv, så vid og spissfindig, at den er u-utenkelig fra første gang du hører den. Dette har ført henne til konserter på Moldejazz, Trænafestivalen, Øyafestivalen, Canalstreet, Loaded og Oslo Jazz sommeren 2022, med eget band og med navn som Frøkedal, The Switch og Masåva. Til høsten vil hun bli å se på by:Larm og Vill Vill Vest.

More

Changes Like the Weather in the Mountain bytter vi språk fra Selmas tidligere prosjekter, og ved første ørekast nærmer vi oss landskaper fra den britiske folken på 60- og 70-tallet. Hverdagslige temaer og personlige og selvutleverende tekster flettes sømløst sammen med det melodiske og formsansen, og gjør låtene til Selma French veldig egne.

«Kjernen i albumet er skifter i følelseslivet. Jeg har ganske vidt følelsesspekter og det kan være overveldende å gå fra det ene ytterpunktet av euforisk lykke til eksistensiell krise. Litt som de brå skiftene i været, spesielt i fjellet. Dårlig selvbilde – tåkete vær.» – Selma French 

«Marble» er skrevet for bestemoren hennes, hvor hun synger for you, for you. Den åpner med Selmas karakteristiske nylonstrengsklimpring og nesten tilfeldig bekjennende julekort før en enslig fele sniker seg inn, nynnende, i randsonen av fortellingen. Selmas strummende akustiske gitar og hypnotiske stemme komplementeres av svært sentrale musikere i den nye norske jazzmusikkscenen: Anja Lauvdal på synther, Christian Winther på elgitar og Andreas Winther på trommer. Disse musikerne er både karakteristisk til stede og uegoistisk lyttende, og det ender opp med å bli et vakkert og naturalistisk øyeblikksbilde av dem.

Tross i at hun ikke har gitt ut noe under eget navn før, er låtskriveruniverset til Selma allerede rikt. I det Spellemann-nominerte visejazzpopbandet Masåva har hun nærmet seg det humoristiske, vonde og bittersøte i unge menneskers liv, mens hun i det Spellemann-vinnende bandet Morgonrode er en sentral del av samtidens åpne folkemusikkscene. Hun er en sjangeroverskridende felespiller og sanger som dukker opp i stadig nye sammenhenger, live og på plate – Frøkedal, Avant Folk, Daniela Reyes, Ibou Cissokho, The Switch, Konradsen, Kristian Kristensen, Siv Jakobsen, for å nevne noe.

 

 

Anja Lauvdal |Christian Winther

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662047086

Katalognummer: GRCD4708

Priskategori : CD