• GRCD4507.jpg
  • Anne-Marie20Giørtz20-20Foto20Tom20Henning20Bratlie_A.jpg
  • Anne-Marie20Giørtz20-20Foto20Tom20Henning20Bratlie_D.jpg
  • Anne-Marie_Giortz_Foto_Tom_Henning_Bratlie_D1.jpg
  • GRCD4507-Anne-Marie20Giortz_Foto_Tom_Henning_Bratlie_A1.jpg

Capital Punishment for Cars – Anne-Marie Giørtz

ANNE-MARIE GIØRTZ: What about Me · Secret of Silence · I Don't Know Why · Nothing Lasts Forever · Don't Change · The Failure of E.S.P · I'm alive · ANNE-MARIE GIØRTZ, EIVIND AARSET: Twilight · GUTTORM GUTTORMSEN: Capital Punishment former… Cars · Make New Friends · Middleclass Blues · Tangiers New Year

Anne-Marie Giørtz · Eivind Aarset · Peter Baden

6 år etter den kritiker roste ”På egne vegne” kommer nå ”Ab & Zu” og ”Trio de Janeiro” vokalisten Anne – Marie Giørtz med en ny solo plate

kr 139

6 år etter den kritikerroste ”På egne vegne” kommer nå ”Ab & Zu” og ”Trio de Janeiro” vokalisten Anne-Marie Giørtz med en ny solo plate

Tekster om lyse og mørke sider av livet blir framført med lavmælt intensitet av Giørtz. Den musikalske innpakningen er kompromissløs og dynamisk i sin søken etter å gi tekstene den rette stemningen.Tekstene er i hovedsak skrevet av den engelske poeten Fran Landesman, musikken er komponert av Giørtz selv, men hun har også med noen komposisjoner av jazzmusikeren og teaterkomponisten Guttorm Guttormsen. 
 
Musikerne Giørtz har med seg er multi-instrumentalist percussionisten Peter Baden, lydmaler og gitarist Eivind Aarset,  som også er produsent for platen.Platen er spilt inn av Bård Ingebregtsen og Johnny Skalleberg i Amper tone, og mikset av Bård Ingebregtsen.

Les mer

Trio de Janeiro- og Ab un Zu-vokalist Anne-Marie Giørtz slipper sitt andre soloalbum, 6 år etter den kritikerroste “På egne vegne”

Captial Punishment for Cars

Anne-Marie Giørtz har med seg multi-instrumentalist og perkusjonist Peter Baden og lydmaler, gitarist og ektemann Eivind Aarset, som også er produsent for platen. Giørtz og Aarset har jobbet sammen i en rekke prosjekter tidligere, ved siden av å være gift og ha to barn sammen. Deres evne til å samarbeide, utforske og leke med musikalske uttrykk har skapt et unikt album på tvers av sjangergrenser, godt innrammet av Badens rytmiske univers.

Dødsstraff for biler som kjører over dyr

Tekster om lyse og mørke sider av livet blir framført med lavmælt intensitet av Giørtz. Den musikalske innpakningen er kompromissløs og dynamisk i sin søken etter å gi tekstene den rette stemningen.

De engelske tekstene er i hovedsak skrevet av den engelske poeten Fran Landesman, musikken er komponert av Giørtz selv, men hun har også med noen komposisjoner av jazzmusikeren og teaterkomponisten Guttorm Guttormsen. Tittelsporet er signert sistnevnte, og på tross av at teksten er skrevet på 80-tallet, er budskapet høyaktuelt i en av dagens heteste debattemaer: biler. “Capital Punishment for Cars” handler forsåvidt ikke om eksos, dieselmotorer eller datokjøring, men er en humoristisk tekst om at det burde være dødsstraff for biler som kjører over dyr.

Historier

Giørtz har også skrevet tekstene til to av låtene selv, med utgangspunkt i følselsene hun bearbeidet rundt den alvorlige sykdommen til en nær venninne. Resultatet ble to usedvanlig vakre pianoballader, den ene hyller livet og den andre annerkjenner at det alltid vil ta slutt.  

“Capital Punishment for Cars” er en samling av forskjellige historier, observasjoner og følelsesbeskrivelser, alle med Giørtz sin unike evne til å tolke og formidle undertekster. Gjennom sin brede erfaring også utenfor musikken, deriblant som landslagsspiller på Norges golflag, hovedinstruktør i medisinsk qigong og mangeårige karriere som flyvertinne, sitter Giørtz på uvanlig mange erfaringer som vises gjennom en spesielt god formidlingsevne.

Platen er spilt inn av Bård Ingebregtsen og Johnny Skalleberg i Amper tone, og mikset av Bård Ingebregtsen.

Anne-Marie Giørtz |Bård Ingebrigtsen |Eivind Aarset |Guttorm Guttormsen |Peter Baden

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662045075

Katalognummer: GRCD4507

Priskategori : CD