Beste tia mi – Frode Alnæs

Lyst nok · Kunne vært verre · Byen min · Trøstevise · Du · Håpløs havn · Ulvehyl · Jennifer · Splitter pine gal · Beste tia mi · Bånsull ·mer…

Frode Alnæs

«Beste tia mi» er et inderlig og helhetlig popalbum, fylt med den ene sterke låten etter den andre. Det er variasjon og godt spenn i repertoaret som er både lekent og ledig, der det melankolske møter det håpefulle. Alnæs selv kaller dette en optimistisk plate, som reflekterer livet.

kr 285

Clear selection
Frode Alnæs kan i år feire 40 år som profesjonell musiker og artist. Og han er mer kreativ, aktiv og produktiv en noensinne: «Beste tia mi» er hans nye soloalbum! 
Les mer

Frode Alnæs var den første som gikk ut av den nyopprettede jazzlinja ved Trondheim musikkonservatorium i 1982. Han gikk ut med 1 blank i gitarspilling, og var et stort talent som raskt ble fanget opp av etablerte musikermiljøer i Oslo. Siden 1982 har han levd av musikken, og merittlisten er uendelig lang. I dag er han ute med ny musikk, og feirer plateslipp når “Frode & The Frogs” inntar scenen på Herr Nilsen på lørdag 5.mars!

– “Jeg er alltid i gang, og hodet mitt er fylt med musikk fra morgen til kveld. Jeg er utrolig stolt og takknemlig over å kunne leve godt av musikken i 40 år. Sånt må feires med å gi ut ny musikk på norsk” – Frode Alnæs.

«Beste tia mi» er blitt et inderlig og helhetlig popalbum, fylt med den ene sterke låten etter den andre. Det er variasjon og godt spenn i repertoaret som er både lekent og ledig, der det melankolske møter det håpefulle. Alnæs selv kaller dette en optimistisk plate, som reflekterer livet.

Selv ser han seg sjelden tilbake. Frode blir inspirert av å se fremover og er stadig like ambisiøs og nysgjerrig i dag som da han fikk sin første gitar som 11-åring:

– “Jeg blir alltid inspirert av å jobbe med nye folk, på nye steder og i nye settinger. Denne gangen ønsket jeg å stille med blanke ark sånn sett. Vi endte opp med å spille inn albumet et sted jeg aldri hadde vært før; i Sarons dal i Kvinesdal, som er hjembygda til produsent og trommis Thomas Gallatin. Der disponerer han det gamle studioet til selveste Aril Edvardsen. Og med oss i studio fikk vi med et topplag av dyktige musikere fra Agder og Rogaland, de fleste hadde jeg ikke møtt før. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, og gleder meg til å gi ut 11 helt nye låter med norske tekster av blant andre Ingvar Hovland. Jeg håper folk vil like det de hører.” – Frode Alnæs.
Frode Alnæs regnes som en av Norges beste gitarister og suksessrike artister og låtskrivere. Han har gjennom 40 år vært en produktiv låtskriver, og har skrevet musikk til egne prosjekter og andres.
«Beste tia mi» er Frodes femte soloplate i eget navn. Han er sjefen og opphavsmann til samtlige av låtene til «Dance With A Stranger», og bandet har gitt ut åtte plater sammen.
Frode har også medvirket som låtskriver og gitarist på en rekke album i inn- og utland.
Hans lange og eventyrlige musikalske livsreise har gitt ham mye heder og ære, blant annet tre Spellemannspriser og hans melodi «Vitae Lux» lå hele 10 uker på den klassiske Billboard-listen m/ Sissel Kyrkjebø og Mormon Tabernacle choir.

 

Frode Alnæs

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662047116

Katalognummer: GRCD4710-1-1-1

Priskategori : CD