• GRCD4305.jpg
  • GRCD4305_inlay_web.jpg

Bendik Hofseth: XI – Bendik Hofseth

BENDIK HOFSETH: The Mirror · Deep River · Q · Jerusalem · Itaka · A Little Parade · Department Store Clerk · Jacob´s Slate Blue · Of The Darkmer… Past

Bendik Hofseth: Tenor Saxophone · Mike Mainieri, Gil Goldstein · Olivier Louvel · Scott Colley · Antonio Sanchez

– Bendik Hofseths ferske utgivelse er helstøpt, moden og finslipt. [5/6 Carl Petter Opsahl/VG]

kr 139

Sjanger: InstrumentalJazz

Vakkert saksofonspill

Etter ti år med sjeldne plateopptredener vender den allsidige norske komponisten og saksofonisten Bendik Hofseth tilbake. "XI" er et rendyrket jazzalbum innspilt i Avatar Studio i New York med et stjernelag av internasjonale musikernavn: Mike Mainieri (vibrafon), Gil Goldstein (piano, accordion), Olivier Louvel (gitar), Scott Colley (bass) og Antonio Sanchez (trommer).

Bendik Hofseth debuterte i 1991 med "IX". Mellom "IX" og "XI" ligger det ni andre CD-utgivelser og bestillingsverk. På "XI" er det låter fra alle disse prosjektene – en slags samleplate i ny tapning. Bendik Hofseth fikk sitt gjennombrudd som musiker da han tok over for Michael Brecker i Mike Mainieris band Steps Ahead, et band han fortsatt turnerer med. "XI" er et vakkert og personlig album, med et musikerlag i toppform, og innholder noe av det fineste saksofonspillet fra Bendik til dags dato.

More

Etter ti år med få plateopptredener vender den allsidige norske komponisten og saksofonisten Bendik Hofseth tilbake.

Samleplate i ny tapning

I 1991 ble Bendik Hofseths debut "IX" innspilt i New York. Den var tenkt som en introduksjon til ni musikalske prosjekter. I årene etter ble alle disse ni prosjektene realisert, flere av dem utgitt på CD. På den nye platen "XI" er det låter fra alle disse prosjektene – en slags samleplate i ny tapning, eller en epilog til alle hans musikalske reiser. Igjen er musikken innspilt i New York. Musikken har endret seg underveis, fra å eksperimentere fritt med mange musikalske genre, fra popmusikk til samtidsmusikk, er nå uttrykket landet i et lavmælt kammerjazz landskap.

Utforsker samspillet

– Jeg ville gjøre en CD som utgjorde noe av essensen i musikken som jeg har vært igjennom i alle disse årene, sier Hofseth. Litt spøkefullt har han kalt prosjektet sitt "omvendte universitet", målet har vært å avlære all teknisk kunnskap fra mange års studier og utforske samspillet mellom publikum og musiker på ulike arenaer. "XI" inneholder låter fra de fleste av ni prosjektets totalt 110 låter. "Det er noen av de låtene jeg har hatt mest glede av å framføre live", forteller Hofseth.

Legendarisk musikerlag

På "XI" deltar gamle kolleger fra Hofseths opphold i New York på 80- og 90-tallet. Først og fremst Mike Mainieri, jazzlegende og innovatør som vibrafonist og komponist. – Mike er på sett og vis min amerikanske adoptivfar, sier Hofseth. – Vi har samarbeidet i mer enn 20 år og bedre mentor kunne jeg ikke hatt. Han har en åpenhet og oversikt som er fenomenal. Mainieri har vært med siden 50-tallet og spilte da med Billie Holiday, Buddy Rich m.fl. Han var aktiv som produsent også for artister som Carly Simon, Art Garfunkel etc.

Gil Goldstein, musikalsk leder for Bobby McFerrin, Dave Sanborn og primus motor i Gil Evans storband spiller piano og trekkspill på plata. De fleste kjenner Gil som bakmann og arrangør for mange kjente pop og jazz-artister men han er også en fantastisk begavet pianist. Kompet består av Scott Collet (bass) og Antonio Sanchez (trommer) som har gjort utallige plateinnspillinger med store jazznavn slik som Pat Metheny. Det franske gitarfunnet Olivier Louvel er sistemann på laget.

"XI" er et vakkert og personlig album, med et musikerlag i toppform, og innholder noe av det fineste saksofonspillet fra Bendik til dags dato.

Antonio Sanchez |Bendik Hofseth |Gil Goldstein |Mike Mainieri |Olivier Louvel |Scott Colley

Utgivelsesdato:

EAN : 7071155361622

Katalognummer: GRCD4305

Priskategori : CD