Alt Til Sin Tid – VANN

BJØRN EILERT MORK: Jeg får det til · Kjenn at du lever · Nå skal vi til Geilo · Minner · Det enkle · Vi har det godt (Aia) · Du er ond · Ekstasen · Er du compilant? · Sole skinner på deg · Alt til sinmer… tid

VANN : Bjørn Eilert Mork · Trygve Thue (Saft, Hole in the wall) · Magne Lunde (Saft, Human Beings) · Geir Rognø (Little Big Band, Hot Cargo)

Mange har brukt ordet «kultband» grunnet bandets spesielle sammensetning, selv sier de studioband, med muligheter for å bli lokket opp på en scene eller to.

kr 139

Vann – Alt til sin tid

Låtskriver og vokalist, Bjørn Eilert Mork, hadde i mange år jobbet med låter, riff og tekster.
Tiden for nynning, skriblerier i en bok og innsynging på mobiltelefonen var over; det var på høy tid å skape et ferdig produkt.
Gitarist og produsent Trygve Thue (Saft, Hole in the wall) takket ja til å være med med en gang, det samme gjorde trommis Magne «Manna» Lunde (Saft, Human Beings). Begge med begrunnelsen at de likte det de hørte. Like etter ble bassist Geir Rognø (Little Big Band, Hot Cargo) også med, og var veldig positiv, både med tanke på låtene, men også å få jobbe sammen igjen med Trygve og Magne.
Gjennom samarbeidet har det blitt 11 låter innen rock, viserock og poprock. Mange har brukt ordet «kultband», grunnet bandets spesielle sammensetning. Selv sier de studioband, med muligheter til å bli lokket opp på en scene eller to.

More

VANN – Alt til sin tid

Lidenskap for musikken

Ettersom Mork hadde vært en passiv del av det store musikkmiljøet i Bergen i mange år, kunne han han spørre flere forskjellige musikere om å sette sammen et band. Han valgte utradisjonelt. Mye på grunn av hans lidenskap for musikken fra midten av sekstitallet til han selv ble født på syttitallet, og valget falt ned på rutinerte legender inne bergensrocken. Det var heller ingen ulempe at disse musikerne var tilgjengelig og veldig positive. Gitarist og produsent Trygve Thue takket ja med en gang, det samme gjorde trommis Magne Lunde. Begge med begrunnelsen at de likte det de hørte, og at de så det som et spennende prosjekt. Bassist Geir Rognø var også veldig positiv, både med tanke på låtene, men også å få jobbe sammen igjen med Trygve og Magne.

I januar 2014 startet Bjørn Eilert og Trygve produksjon av rå-demoer. Trygve la akkorder til Bjørn Eilerts melodier, og samarbeidet har blomstret gjennom året. 11 låter innen rock, viserock og poprock har det blitt, i tillegg har bandet laget to musikkvideoer. Det som startet med en enkel målsetting om å «skape en liten krusning på vannet mellom de store bergensbølgene», har nå blitt et lite bølgeskvulp. Mange har brukt ordet «kultband» grunnet bandets spesielle sammensetning, selv sier de studioband, med muligheter for å bli lokket opp på en scene eller to.

VANN

Bjørn Eilert Mork – låtskriver og vokalist.
Oppfostret på sekstitalls-rocken ble låtskriver og vokalist Bjørn Eilert Mork, tidlig hektet på det han selv omtaler som «den beste musikken». Riktignok har han interesse for mye mer enn Kinks, Uriah Heep og Deep Purple, men epoken før han selv ble født er lidenskapen. Han var en av Marianne Perssons tjommier i Mariannes musikkbarnehage, før en velkjent, gul fugl kom til verden. Da var
åttitallet i gang, og stolt kjøpte han sin første plate i 1982; Paul McCartneys «Tug of War». Han har sunget i alle år, og lenge komponert låter for seg selv. Mange i musikkmiljøet i Bergen kjenner ham godt, men kanskje ikke som utøvende vokalist og låtskriver. Ved flere anledninger har han sunget duetter med etablerte artister, eller blitt dratt opp på lokale scener for å gjøre en låt eller to.
Nå er han altså ute med debutplaten «Alt til sin tid», sammen med tre ringrever innen bergensrocken.

Trygve Thue – produsent, arrangør og gitarist.
Det er ikke mye plass igjen på Trygve Thues CV innen musikken. Mest kjent er han nok fremdeles som en av landets beste gitarister i grupper som Saft og Hole in the Wall, men han har også en lang karriere bak seg som plateprodusent. Artister som Jan Eggum, Ole Paus, Knutsen og Ludvigsen, Sissel Kyrkjebø, Rune Larsen (Lollipop) og Bjørn Eidsvåg har alle fått nyte godt av Thues grudige produksjoner. Det har blitt over 200 plateproduksjoner, mest fra Bergen Lydstudio, som han startet i 1976. Han var kapellmester i Lollipop på 90-tallet og har livnært seg av musikken siden slutten av 60-tallet. Han var en pionér i norsk musikk da han på tidlig syttitall inngikk samarbeid med Sigbjørn Bernhoft Osa, som sammen med Saft blandet folkemusikk og rock. Dette kulminerte i en felles opptreden mellom den berømte folkemusikeren og de langhårete rockerne i Saft på Ragnarock-
festivalen i 1973. Året etter mottok Saft Spellemannsprisen for beste gruppe. Trygve Thue jobber fremdeles med musikk i sitt eget hobbystudio, og kvaliteten er det ingenting å si på. Det kommer nok mer fra Trygve Thue fremover.

Geir Aimar Rognø – bass.
Velkjent for de fleste musikkinteresserte i fødebyen, er Geir Rognø en svært ettertraktet bassist. Han startet å spille bass i 1976, og var en av de første i landet som perfeksjonerte stilen innen funkybass. Han var bassist i Little Big Band og i jazzrockbandet Hot Cargo. I tillegg har han jobbet med flere profilerte artister som Jan Eggum, Egil Eldøen, Tor Endresen, Pål Thowsen og Kim Fairchild.
Geir mestrer mange stilarter og har jobbet i mange ulike konstellasjoner. Han har reist mye med Rikskonsertene, og har jobbet ved flere teaterscener, lengst ved Den Nationale Scene i Bergen. Geir har bidratt på flere titalls plateproduksjoner, og har jobbet med produsent Trygve Thue en rekke ganger tidligere. Han er stadig å finne på Bergens scener, der han spiller med flere artister og i en rekke coverband.

Magne Johan Lunde – trommer.
For de fleste trenger ikke «Manna» noen presentasjon. Helt siden 1968 har Magne levd av musikken, både som artist og pedagog innen faget. Etter flere år i bandene Human Beings og Saft, der han opplevde stor suksess, reise han til Danmark for å ta utdannelse ved Det Jyske Musikkonservatorium. Tilbake i Norge var han en ettertraktet trommis for de fleste av landets største artister. Han medvirker på plater fra artister som Jan Eggum, Bjørn Eidsvåg, Sissel Kyrkjebø, Jahn Teigen, Prima Vera og Vestlandsfanden. Listen er lang, veldig lang. Han har også spilt med britiske The Boys, og har hatt henvendelser fra flere godt meritterte, internasjonale band. I 2012 ble Magne høytidelig tildelt HM Kongens fortjenestemedalje i sølv, et verdig og flott bevis på lang og tro tjeneste bak trommene. Dette har ikke gjort ham mindre aktiv, for han øver minst like mye i dag som tidligere. Det kan vi høre på denne produksjonen, som er Magnes plateproduksjon nummer 160.

Bjørn Eilert Mork |Trygve Thue |VANN

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662044863

Katalognummer: GRCD4486

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting