7045 (URverk 5) – Ulf Risnes

ULF RISNES: Bjarne Beinhard · Hjernevask · En Vei Ut · (Itjnå ska få ødlegg) Lykka Mi · Nåla Mi · Trude · Lev No! · Skittrøndervær · Bart På Tissen · Eller Nå Sånt · Stein Igjen · Kjekk Æ · Svineri · Drømmen Ommer… Barten

Ulf Risnes

URverk er en serie på 12 utgivelser med låter skrevet og spilt inn i perioden 1977 til og med 1988. Dette er en samling av drømmer, drømmen om å bli rockestjerner. Nå er vi kommet fram til URverk 5, og alle låtene på dette albumet er skrevet i 1980.

kr 440

Sjanger: Norsk popRock

URverk er en serie på 12 utgivelser med låter skrevet og spilt inn i perioden 1977 til og med 1988. Dette er en samling av drømmer, drømmen om å bli rockestjerner. Nå er vi kommet fram til URverk 5, og alle låtene på dette albumet er skrevet i 1980.

 

Les mer

” Jeg hadde blitt med kompis Morten Bygstad på  kibbutz i Israel fra september 79 til mars 80, og følte at jeg hadde opplevd mye mens jeg var borte. Men tiden hadde ikke stått stille i Trondheim heller. Sola hadde lånt gitaren min, og var blitt ganske god. I tillegg hadde han blitt med i et band, Tjoms and the Hamburgers, med Tjoms på vokal, og Peder på bass. De spilte tøff rock, låter skrevet av bandets maestro, Lars Abelseth. Jeg kunne ikke være dårligere selv og ble med i et band den 5 september, med Knut Juel, Anders Haagensli og Bjørn Erik Munkvold.  Dette bandet fikk også navnet det Gurgles, jeg kaller det Gurgles MK II. På Urverk 5 finner du låter som Trude og Nåla Mi, som kom på single i mai 82, og også finnes på albumet “det Gurgles!” som kom i 2013, med besetningen fra MK II. Denne plata har mer samfunnsengasjerte tekster, med låter som “(Itjnå Ska Få Ødlegg) Lykka Mi”, og “En Vei Ut”. I “Hjernevask” får militæret passet sitt påskrevet. Jeg hadde vært ivrig på sesjon tidlig i 79, men året i mellom hadde dempet iveren betraktelig, og jeg dimma etter en uke på Trandum. “7045 Munkvoll” viser også at flere enn meg hadde talent for å skrive låter, her finner du “Skittrøndervær” av Torkel Mohn, og “Kjækk Æ” av Sola. I tillegg hadde Peder med seg to låter, “Svineri” og “Bart På Tissen”. Sistnevnte er en artig sak som ble framført flere ganger som ekstranummer på konserter med Tre Små Kinesere rundt 89-90. URverk nr 5 åpner med punkete “Bjarne Beinhard”, en låt jeg skrev etter å ha sett Wannskrækk for første gang. De hadde bl.a en låt som het noe sånt som “Vann Ut Pilsen” som vi syntes var utrolig latterlig. Det skulle vise seg ved bedre bekjentskap at disse gutta var langt fra latterlige, og på høsten 81 ble Sola med i Wannskrækk. Det hører med til historien at Sola har fremført denne på mangt et nachspiel med bandet, og de har tatt det med godt humør. 7045 Munkvoll var min postadresse på denne tiden, da jeg fortsatt bodde i Stabells Veg 7B.” – Ulf Risnes , mai 2021

Ett og ett album av URverk-serien slippes hver måned på vinyl, hvor alle sammen kommer med tekster og bilder fra perioden sangene ble spilt inn, og med èn garanti: hjemmelaget!

Ulf Risnes

Utgivelsesdato:

EAN : 7033661046899

Katalognummer: GRLP4689

Priskategori : LP