JULENS HISTORIE – Eyvind Skeie

JULENS HISTORIE: Eivind Andreasmer… Skeie

Nils Ole Oftebro: narrator · Eyvind Andreas Skeie: arrangements, production · Camilla Trøen: vocals

Alle barn har sterke forventninger når julen nærmer seg, men ikke alle barn vet hvorfor vi feirer jul og hvilken opprinnelse de ulike tingene vi tradisjonelt forbinder med jul har. Eyvind Skeie har skrevet et eventyr som gir barn og voksne en enkel og morsom innføring i noen av julens tradisjoner.

kr 75

Midl. tomt på lager

Et eventyr om julens tradisjoner

Alle barn har sterke forventninger når julen nærmer seg, men ikke alle barn vet hvorfor vi feirer jul og hvilken opprinnelse de ulike tingene vi tradisjonelt forbinder med jul har. Eyvind Skeie har skrevet et eventyr som gir barn og voksne en enkel og morsom innføring i noen av julens tradisjoner. Det handler om de små trollene Skurve og Lurve som bor for seg selv ute i skogen. En dag, like før jul, blir grantreet som de leker i, hugget ned. Det skal bli juletre! Skurve og Lurve gjemmer seg i treet og blir med til gården. Der blir de to trollene kjent med alt det som hører julen til; juletre og julepynt, engler og stjerner, gjetere og vise menn. De møter Josef og Maria og det lille barnet i krybben. Men hva har to små troll i julen å gjøre?

Eyvind Skeie er forfatter og teolog, med en stor produksjon av sanger, bøker og TV-manuskripter rettet mot barn, både innenfor skjønnlitteratur og faglitteratur. Han har blant annet skrevet flere adventskalendere for NRK, en del bildebøker og andre skjønnlitterære bøker med motiv fra julen, og “Adventkrans og julekrybbe”, som er en fagbok om julens tradisjonshistorie.

Eyvind Skeie |Nils Ole Oftebro

Utgivelsesdato: 01.12.2008

EAN : 7023063780033

Katalognummer: 72022

Priskategori : CD