BARNAS BESTE EVENTYR [2 CD LYDBOK]

Dumme menn og troll til kjerringer (Asbjørnsen og Moe) · Kjetta på Dovre (Asbjørnsen og Moe) · Trolla på Leksvikskogen (Trøndelag) · Kvitebjørn Kong Valemon (Asbjørnsen og Moe) · Mathias Skytters historier (Asbjørnsen og Moe) · Mannenmer… som skulle stelle hjemme (Asbjørnsen og Moe) · Gutten som gikk til Nordenvinden (Asbjørnsen og Moe) · De sju folene (Asbjørnsen og Moe) · Askeladden som fikk prinsessen til å løgste seg (Asbjørnsen og Moe) · Hjemmusa og fjellmusa (Asbjørnsen og Moe) · Askdøs (Trøndelag) · De tre bukkene bruse (Asbjørnsen og Moe) · Høna som skulle til Dovrefjell (Asbjørnsen og Moe) · Han far sjøl i stua (Asbjørnsen og Moe) · Bjønnen og reven kjøpe smørtynn te jul (Trøndelag) · Småguttene som traff trolla på Hedalsskogen (Asbjørnsen og Moe) · Den rettferdige firskilling (Asbjørnsen og Moe) · Væren og grisen som skulle til skogs (Asbjørnsen og Moe) · Hanen, gjøken og århanen (Asbjørnsen og Moe) · Bukken i erteåkern (Trøndelag) · Hoppetussa (Østlandet) · Gudbrand i Lia (Asbjørnsen og Moe) · Blodpølsen og leverpølsen (Østlandet/Sigrid Undseth) · Musikk av Steinar Ofsdal

Lest av Jens Bolling

23 av våre mest kjente folkeeventyr til glede for nye generasjoner!

De norskeste av de norske folkeeventyrene

I denne lydboken kan du få høre alle de mest kjente folkeeventyrene våre, kanskje noe av «det norskeste av det norske». De fleste av dem ble samlet inn av Asbjørnsen og Moe for mange, mange år siden. Asbjørnsen og Moe var inspirert av de to tyske samlerne Grimm, og jaktet land og strand rundt etter gode lokale historier.

Den muntlige fortellertradisjonen har alltid stått sterkt i Norge, og en slik omfattende samling som dette bør inngå i alle hjem, til glede for nye generasjoner.

Lydboken inneholder hele 23 kjente eventyr, som for eksempel De tre Bukkene Bruse, Småguttene som traff trolla på Hedalsskogen, Dumme menn og troll til kjerringer, Hjemmusa og fjellmusa, Væren og grisen som skulle til skogs, Kjetta på Dovre og Kvitebjørn Kong Valemon. Alle er lest av Jens Bolling, kanskje den mest kjente eventyr-fortelleren vi har.

Jens Bolling |Steinar Ofsdal

Utgivelsesdato: 06.06.2005

EAN : 7023063020023

Katalognummer: BSLB2002

Priskategori : CD