Ragnhild Hemsing

Ragnhild Hemsing (f. 1988 i Valdres) begynte å spille fiolin i en alder av 5 år og utviste raskt et eksepsjonelt talent. Hun har markert seg som en meget allsidig artist, med full kontroll over det brede repertoaret hun innehar både som solist og kammermusiker. I tillegg til det omfattende repertoaret av standard klassiske soloverker for fiolin, supplerer hun med mer uvanlige og komplekse verker skrevet for hardingfele. Allerede som 13-åring debuterte Ragnhild med Bergen Filharmoniske Orkester og Trondheim Symfoniorkester…

Sorter etter:

Ragnhild Hemsing (f. 1988 i Valdres) begynte å spille fiolin i en alder av 5 år og utviste raskt et eksepsjonelt talent. Hun har markert seg som en meget allsidig artist, med full kontroll over det brede repertoaret hun innehar både som solist og kammermusiker. I tillegg til det omfattende repertoaret av standard klassiske soloverker for fiolin, supplerer hun med mer uvanlige og komplekse verker skrevet for hardingfele.

Allerede som 13-åring debuterte Ragnhild med Bergen Filharmoniske Orkester og Trondheim Symfoniorkester og året etter ble hun invitert til å debutere med Oslo-Filharmonien. Siden den gang har hun opptrådt utenlands med flere store orkestre. Hun har mottatt flere priser i utlandet og har hun vunnet alle de store ungdomskonkurransene i Norge. Hennes profesjonalitet og allsidighet gjør henne til et naturlig valg for en rekke høyprofilerte opptredener, som for eksempel Nobels Fredspriskonsert og Spellemannprisen.

Ragnhild Hemsing spiller på en fiolin bygget av Francesco Ruggeri, Cremona 1694, generøst stilt til rådighet av Dextra Musica AS.

Juni 2011