Noora Noor

Noora Noor er kjent som en av Norges aller største stemmer. Hun regnes som den første norske artisten som arbeidet med moderne r&b og hiphop-inspirert soul. I dag forbindes hun i større grad med sjangere som soul og blues. Noor fikk Spellemannprisen 2009 som årets kvinnelige artist. Hun debuterte i 1998 med singlen ”Need You” og året etter kom debutalbumet Curious (1999). Albumet fikk mye oppmerksomhet og positiv mottakelse i pressen, også i utlandet. I Japan solgte Curious i hele…

Sorter etter:

Noora Noor er kjent som en av Norges aller største stemmer. Hun regnes som den første norske artisten som arbeidet med moderne r&b og hiphop-inspirert soul. I dag forbindes hun i større grad med sjangere som soul og blues. Noor fikk Spellemannprisen 2009 som årets kvinnelige artist.

Hun debuterte i 1998 med singlen ”Need You” og året etter kom debutalbumet Curious (1999). Albumet fikk mye oppmerksomhet og positiv mottakelse i pressen, også i utlandet. I Japan solgte Curious i hele 50 000 eksemplarer og her hjemme ble hun hedret med Hit Awards 2000 som beste kvinnelige artist. I 2004 ga hun ut det pop- og soulinspirerte All I Am og i 2009 kom Soul Deep på selskapet Blue Mood Records/Grappa. Utgivelsen høstet suveren omtale i pressen og oppnådde høye salgstall. Flere kritikere mente at Soul Deep markerte en renessanse, ikke bare for Noors egen karriere, men også for blues- og soulmusikken i Norge.

Noor er en populær liveartist og har opptrådt på en rekke festivaler. Hun er berømt for sine forrykende konsertopptredener og i 2001 fikk hun Alarmprisen for Årets Beste Live Artist. I tillegg har Noor vært med i flere musikaloppsetninger, deriblant i suksessoppsetningen Motown Nights (2009). Dessuten har Noor lenge vært engasjert i humanitært arbeid og har i den forbindelse stilt opp for flere organisasjoner. Blant annet opptrådte hun på Mandela-konserten i 2005 og to år senere sang hun sammen med Morten Harket under på Nobels Fredspris-konserten.

Mai 2011